Gå til sidens hovedinnhold

Ikke lenger Sandefjord lufthavn Torp

Artikkelen er over 8 år gammel

TORP: Med ny, rosa logo og løfter om å by på seg selv skal Torp bli hele regionens favorittflyplass.

Sandefjord-navnet tones ned, og sløyfes i noen tilfeller helt. Nå er det Torp som gjelder. Det forklarte markedssjef Tine Kleive-Mathisen da ledelsen ved flyplassen lanserte sin splitter nye profil onsdag.

– Vi har siden i fjor sommer vært gjennom en omfattende prosess, som bygger på vår strategi og våre verdier, sier Kleive-Mathisen.

Prosessen har resultert i en helt ny grafisk profil, som ifølge ledelsen vil få flyplassen til å fremstå mer moderne.

– Tiden hadde løpt litt fra oss. Den forrige profilen var fra 2001, sier Kleive-Mathisen.

Ut på tur? Sjekk reiseportalen her

Verdier

Flyplassens ferske administrerende direktør, Gisle Skansen fra Bærum, har bare vært i jobben i tre uker. Han er rask med å understreke at han ikke skal ha noe av æren for den nye profilen. Men han liker den.

– Jeg skvatt litt da jeg så fargevalget, jeg er kanskje litt konservativ der. Men nå har jeg brukt 14 dager på å venne meg til den og liker logoen veldig godt, sier Skansen til Tønsbergs Blad.

Ifølge direktøren er den nye profilen en viktig del av flyplassens mål om å ta posisjonen som favorittflyplass for befolkningen i Vestfold, Buskerud og Telemark. Dette er regionen Torp-ledelsen beskriver som sitt hovednedslagsfelt.

Målsetningen skal nås ved å fremheve fire konkrete verdier Torp-ledelsen har identifisert. Flyplassen skal oppfattes som tilgjengelig, enkel og vennlig, og skal kjennetegnes av presisjon.

– Fortsatt små

– Sammen er disse verdiene med på å danne den gode Torp-opplevelsen. Selv om vi er i vekst, er vi fortsatt såpass små at vi kan by litt på oss selv, sier markedssjef Kleive-Mathisen.

Hun nevner gratis aviser til alle reisende og gratis internett på flyplassen som to eksempler.

Den nye, rosa logoen til Torp skal symbolisere en kartnål.

– Logoen skal assosiere folk med det å forflytte seg. I bunn og grunn handler det om at Torp skal være start- eller endepunkt på vei til eller fra en destinasjon, sier Kleive-Mathisen.

Torp-navnet viktigst

Tidligere har navnet vært Sandefjord Lufthavn Torp. Nå snur flyplassen om på dette og kaller seg Torp Sandefjord Lufthavn.

I logoen er Torp det dominerende navnet. I én versjon er ikke Sandefjord-navnet med i det hele tatt. Dette skal ifølge ledelsen bidra til at hele regionen i større grad opplever Torp som sin flyplass.

Onsdag ble også spaden satt i jorda for utvidelsen av utenlandsterminalen ved Torp. Prosjektet til 180 millioner kroner skal være ferdig i løpet av 2014, og skal gjøre at flyplassen er dimensjonert for å tåle 2,5 millioner passasjerer årlig.

I fjor brukte 1,7 millioner passasjerer flyplassen.

Kommentarer til denne saken