Gå til sidens hovedinnhold

Overrasket vinner

Artikkelen er over 6 år gammel

Tønsberg-bedriften Octagone AS er kåret til årets Gasellebedrift 2014 i Vestfold.

TØNSBERG:  – Vi er litt overrasket. Vi har ikke hatt noen mål om dette, men det er hyggelig at vi får denne oppmerksomheten, sier Svein Ditmansen.

Han er en av tre eiere av bedriften, som fikk den høyeste utmerkelsen på Gasellekonferanse på Oseberg Quality hotel torsdag. I år er det 132 bedrifter i fylket som har oppfylt kravene til å bli en gasellebedrift (se faktaboks).  

Octagone AS troner altså på toppen med en vekst på 539 prosent over fire år og med en driftsmargin på 36,3 prosent. Noen som betyr at bedriften er svært lønnsom. Octagone AS er et ingeniørselskap som driver med konsulentvirksomhet rettet mot shipping. 

Følger opp båtbygging 

– Vi driver med byggetilsyn på skipsverftene og følger opp på vegne av rederiene. Vi passer på at båtene bygges etter de spesifikasjoner og krav som gjelder, sier Ditmansen. 

Han har jobbet i bransjen i over 40 år og han har vært både på ansatt- og på eiersiden.  I 2007 startet han sammen med Ketil Valle og Karl Viggo Sørgård firmaet Octagone AS. Da med to ansatte. I dag har bedriften 15 faste ansatte, fire av dem i Tønsberg. 

De siste tre årene har firmaet hatt en spesiell god utvikling da de fikk drømmekontrakter fra rederier registrert på Kypros. 

– Lykke

– Vi har vært heldige. Oppdragene vi har fått er total oppfølging av flere nye båter, alt fra de første stålplatene sveises til at skipet står ferdig og skal leveres. Vi satser på å få langsiktige oppdrag, som gir oss større stabilitet og mulighet til å utvikle oss, sier Ditmansen.

I løpet av tre år har de levert 17 skip, totalt 32 siden oppstarten. For tre år siden lå omsetningen på ti millioner kroner. I år var det nærmere 40 millioner kroner. 

– Det er en lykke at vi har oppnådd det vi en gang hadde håpet på å få til, sier Ditmansen. 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.