Snart 200 miljø-fyrtårn i Vestfold

PÅ POLET: Ordfører Erlend Larsen overrakte den synlige fyrtårnbevis til Anneline Darup i polutsalget på Stokke. Foto: Robert Jamieson

PÅ POLET: Ordfører Erlend Larsen overrakte den synlige fyrtårnbevis til Anneline Darup i polutsalget på Stokke. Foto: Robert Jamieson Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

0TØNSBERG: Stadig virksomheter miljø- sertifiseres. Nå er det 198 i Vestfold og 4.900 totalt i Norge.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Et av de nysertifiserte miljøfyrtårn i Vestfold er Vinmonopolet i Stokke, som fredag fikk sitt synlige bevis overrakt av ordfører Erlend Larsen.– Det er bra at stadig flere bedrifter er så miljøbevisste og sertifiserer seg. Nå har vi allerede åtte her i Stokke, sier Larsen som også ovverakte sertifikatet til Meny Borgen.

Polet i Stokke er det niende polutsalget i Vestfold som miljøsertifiseres.De åtte andre er Horten, Holmestrand, Sande, Sandefjord, Tønsberg, Re, Nøtterøy og Larvik.

Stiftelsen Miljøfyrtårn ble etablert i 2003. Hovedkontoret ligger i Kristiansand.Hensikten med sertifiseringen er å få offentlige og private virksomheter til å drive mer lønnsomt og miljøvennlig gjennom et systematisk opplegg.

LES OGSÅ: Forbudt å bruke snus på alle skolene

Handlingsplan

Virksomheter som ønsker å bli miljøfyrtårn må få hjelp fra godkjent konsulent som sammen med bedriften setter opp en handlingsplan for den bransjen virksomheten driver i.

I denne planen tar man for seg internkontroll, helse, miljø og sikkerhet, arbeidsmiljø, energibruk, innkjøp, materialbruk, avfalls- og utslippshåndtering, transport og klimaregnskap.

LES OGSÅ: Hun leder Norges beste «yrkesskole»

Kommunevis fordeling

Tønsberg og Larvik har flest miljøfyrtårn med henholdsvis 58 og 57.

Deretter kommer Sandefjord 33, Horten 12, Stokke 8, Nøtterøy og Svelvik 6, Andebu 3, Holmestrand og Sande 2, og Hof 1. Tjøme og Lardal har ingen.

LES OGSÅ: Søppelbøtta er borte

Artikkeltags