Vil ha Fjeld tilbake

Styreleder i Nordic American Tanker Shipping Ltd (NAT), Herbjørn Hansson, mener hensynet til Sandefjord Lufthavn Torp er viktigere enn personlig prestisje i saken rundt flyplassen på Torp. FOTO: OLAF AKSELSEN

Styreleder i Nordic American Tanker Shipping Ltd (NAT), Herbjørn Hansson, mener hensynet til Sandefjord Lufthavn Torp er viktigere enn personlig prestisje i saken rundt flyplassen på Torp. FOTO: OLAF AKSELSEN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TORP: Skipsreder Herbjørn Hansson mener det sier seg selv at Bjørn Ole Gleditsch ikke er en flyplassleder.

DEL

Skipsreder og styreleder i Nordic American Tanker Shipping Ltd (NAT), mener det er et stort tap for Sandefjord Lufthavn Torp om Alf Reidar Fjeld ikke kommer tilbake som administrerende direktør for lufthavnen.

– Selv en blind mann ser at hvis han forsvinner vil det være et enormt tap for Torp, sier Herbjørn Hansson til sb.no.

– Har vært veldig flink

Hansson tror ikke flyplassen vil legges ned om Fjeld slutter, men synes det er «tragisk om en slik eminent leder med sånne resultater trer tilbake».

– Selv en blind mann ser at hvis han forsvinner vil det være et enormt tap for Torp, sier han.

– Derfor må de gjøre noe uvanlig: De må «shake hands» og se framover. For to pilarer er svært viktige for utviklingen av Sandefjord som næringslivsby: Den ene er Torp. Den andre er firefelts E18 inn til Oslo.

Herbjørn Hansson har selv indirekte erfaring fra luftfart og som direktør i Kosmos kjøpte de i 1985 flyvirksomheten til Øivind Skauenfelt. Dette var utgangspunktet for den kommersielle utviklingen av Torp i stor skala.

– Alf Reidar Fjeld har vært veldig dyktig. Det er et faktum. Jeg vil ikke skylde på noen for at saken har blitt som den har blitt, men vil gjette på at dette handler om stahet og mangel på fleksibilitet på begge sider av bordet. Dette må det ryddes opp i raskt.

LES OGSÅ: – Har ikke gjort noe galt

– Må legge vekk prestisjen

Hansson sier det er greit at styre og administrerende direktør til tider er uenige.

– Da får manpositiv meningsbrytning og ofte de beste beslutninger. Men begge parter må legge bort prestisjen om den forefinnes i denne saken. For dette handler ikke om enkeltpersoner, men om lufthavnens utvikling.

Hansson mener det ikke er naturlig at en framtredende politiker er i ledelsen av en kommersiell virksomhet som Sandefjord Lufthavn Torp.

– Dette er business, ikke politikk. Det sier seg selv at Gleditsch ikke er noen flyplassleder. Han har ingen erfaring på området, og her handler det om begrepet kompetanse. En mann som Fjeld kan mye mer om flyplassdrift enn et hvilket som helst styremedlem. Dette handler om å skape resultater, og det har Fjeld klart, sier Hansson.

LES OGSÅ: Ny lufthavnsjef på plass

Artikkeltags