– Sterke personligheter i styret

Sandefjord lufthavn Torp befinner seg i en mellomfase i påvente av at det ansattes en permanent etterfølger for tidligere administrerende direktør Alf-Reidar Fjeld.

Sandefjord lufthavn Torp befinner seg i en mellomfase i påvente av at det ansattes en permanent etterfølger for tidligere administrerende direktør Alf-Reidar Fjeld. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TORP: Et mangeårig styremedlem ved Sandefjord lufthavn Torp sier konfliktene mellom styret og lufthavnsjef Alf-Reidar Fjeld kan dreie seg litt om stolthet.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Både næringslivet og ansatte lurer fortsatt på hva som er årsaken til at tidligere lufthavnsjef ved Sandefjord lufthavn Torp, Alf Reidar Fjeld, måtte gå på dagen fredag 22. juni. Mangeårig styremedlem Egil Lærum  tror årsaken til at styret bestemte seg for å si opp Fjeld, er sammensatt av flere årsaker.

 – Jeg kan ikke se én grunn alene, sier han til tb.no, og går inn på noe av det han mener og tror har vært medvirkende til oppsigelsen.

– Vedtak ikke godt nok fulgt opp

Egil Lærum forteller at han selv var med på å ansette Fjeld som daglig leder ved Sandefjord lufthavn Torp i 1999. Siden den gang har han også representert de ansatte i styret.

– Jeg har fulgt ham hele tida. Han har gjort en veldig god jobb, det er helt klart, slår Lærum fast.

Likevel stemte han, som alle de andre styrerepresentantene, for at Fjeld måtte ta sin hatt og gå.

 – Jeg har over lengre tid hatt en følelse av at ting kanskje har bygd seg opp ved at ting ikke ble fulgt opp på den måten vi (styret, journ.anm.) kunne tenke oss, sier Lærum.

Han forteller at stemningen var «veldig trykkende» og bar preg av «kirkekaffe» i informasjonsmøtet med ansatte den påfølgende mandagen etter Fjelds oppsigelse. Der orienterte styreleder og Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch de ansatte.

– Det var et par eksempler han dro fram fra den siste tiden som var en av årsakene til at det ble slik. I hvert fall i et av eksemplene dreier det seg om vedtak styret har tatt som ikke har blitt fulgt opp, sier Lærum.

Fjeld er av en annen oppfatning.

– Det er jeg uenig i. Jeg er av den oppfatningen at jeg lojalt har fulgt opp alle styrets vedtak, sier Fjeld.

Styrereferatene er konfidensielle, og ingen av dem vil gå nærmere inn på hva vedtaket eller vedtakene består i. Lærum er imidlertid også selvkritisk.

– Noe av det kunne vi kanskje tatt tak i selv, innrømmer han.

LES OGSÅ: – Jeg har levd og åndet for flyplassen i over et tiår

– Stolthet

Denne uka skal partene for første gang møtes etter oppsigelsen. Styreleder Gleditsch sier styret håper på å komme fram til minnelige løsninger knyttet til oppsigelsen utover det som er lovens minimumskrav.  Begge partene sier det er uaktuelt at Fjeld skal tilbake i stillingen.

– Det er jo sterke personligheter i det styret og Fjeld er også en sterk personlighet. Det går litt på stolthet kanskje. Det kan jo være slike ting som gjør at en ikke kommer til enighet, sier Lærum.

Heller ikke dette er Fjeld enig i.

– Ikke i nærheten. Det er ingen prestisje. Ikke i det hele tatt, ikke i tankene en gang. Men jeg kan ikke uttale meg for de andre, er Fjelds kommentar.

LES OGSÅ: Flyplass-ansatte i sjokk

– Jobber med å utlyse stillingen

Ifølge Læret, jobber styret allerede med å engasjere et firma som kan forme utlysningsteksten for å finne en permanent erstatter for Fjeld. Midlertidig er det den pensjonerte ingeniøren Olav Haakon Aas fra Stokke, som har overtatt roret.

Gleditsch har tidligere flagget at han i liten grad kan kommentere saken fordi det er en personalsak. Det åpnet for spekulasjoner i hva som kunne være årsaken. Tidligere styremedlem Kirsti Been Tofte uttalte at hun synes betegnelsen var uheldig.

– Det har ikke noe med mislighold å gjøre. Det kunne jeg kanskje presisert, sier Gleditsch.

LES OGSÅ: Lufthavnsjefen går på dagen

Artikkeltags