Flyplass-ansatte i sjokk

Markedssjef Tine Kleive-Mathisen ved Sandefjord lufthavn Torp sier Alf-Reidar Fjelds brå avgang som lufthavnsjef kom som en overraskelse for mange.

Markedssjef Tine Kleive-Mathisen ved Sandefjord lufthavn Torp sier Alf-Reidar Fjelds brå avgang som lufthavnsjef kom som en overraskelse for mange. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TORP: Ansatte ved Sandefjord lufthavn Torp er overrasket og sjokkert etter tidligere lufthavnsjef Alf-Reidar Fjelds brå avgang.

DEL

– Det kom som et stort sjokk for oss. Det kom uventet. Ellers er det ikke stort jeg kan si, for vi fikk ikke vite så mye, sier tillitsvalgt Thor Inge Skogen for flyplassens organiserte i Norsk Tjenestemannslag.

Fredag offentliggjorde styret ved Sandefjord lufthavn Torp at lufthavnsjef Alf-Reidar Fjeld forlot sin stilling på dagen. Begrunnelsen er at styret og Fjeld skal være uenige i strategiske veivalg av betydning for flyplassens framtid.

– Ikke så lett å forstå

– Det var en overraskelse for veldig mange dette. Vi ansatte har hatt et tett og nært samarbeid med Alf-Reidar i mange år. Alf-Reidar har vært en veldig god sjef for oss. Styret har tatt en avgjørelse som vi må forholde oss til. Det er ikke så lett for oss som ikke har vært i styremøter å forstå dette, sier markedssjef Tine Kleive-Mathisen ved Sandefjord lufthavn Torp.

De ansatte ble informert om Fjelds avgang fredag. Fjeld  var selv ikke til stede i møtet.

 – Vi stilte noen spørsmål, men fikk stort sett bare vite det som sto i pressemeldingen. Nå forholder vi oss til at det midlertidig er ansatt en ny administrerende direktør, sier Skogen.

Tillitsvalgt Trine Myhre for organiserte innen handel- og kontor ved flyplassen ønsker ikke å si annet enn at vedtaket var «ganske overraskende».

LES OGSÅ: – Har ikke gjort noe galt

– Ville stemt imot oppsigelse

Kirsti Been Tofte har sittet i styret for Sandefjord lufthavn Torp i åtte år. I styrets ordinære generalforsamling 18. juni i år, ble hun ikke gjenvalgt og gikk av som styremedlem.

 – Jeg har vært med på store deler av prosessen, bortsett fra oppsigelsen. Jeg ville ikke stemt for en oppsigelse, sier hun.

Tofte mener Fjeld fikk ta lite del i diskusjonene som pågikk.

– Jeg opplever det som en diskusjon internt i styret det siste året hvor Alf-Reidar Fjeld har vært veldig lite med i diskusjonen.

– Hvilke tanker gjorde du deg om dette da du satt i styret?

– At han har vært for lite med i diskusjonen, sier Tofte.

LES OGSÅ: Vil ha Fjeld tilbake

LES OGSÅ: Gleditsch ber Hansson å ti stille

– Veldig uheldig

Fredag var styreleder Bjørn Ole Gleditsch svært knapp i uttalelsene sine, men sa til tb.no at det var en personalsak. Dette reagerer Tofte på.

 – Slik jeg oppfatter det, er dette ingen personalsak. Jeg ser det som veldig uheldig at ordet «personalsak» brukes, for i forhold til hvordan omverdenen oppfatter det, er det ingen personalsak, sier hun.

Advokat Tarjei Thorkildsen har vært rådgiver for styret i den konkrete saken.

– At det er en personalsak betyr at det gjelder en ansatt-relasjon og at det er begrenset hva arbeidsgiver kan gå ut med av hvilke vurderinger man har gjort seg. Det er ingen motsetning til det som står i pressemeldingen, men slår bare fast at det gjelder relasjonen mellom den ansatte og styret, forklarer Thorkildsen.

Tofte roser Fjelds lederskap ved lufthavnen både markedsmessig og driftsmessig, også med tanke på en krevende konkurransesituasjon.

– Han kan vise til gode resultater over lang tid. Lufthavnen har hatt en konkurransesituasjon vi la en strategi for og måtte snu på mange ting. Han møtte det på en god og konstruktiv måte. Jeg vet at mange er overrasket over avgangen fordi Alf-Reidar Fjeld alltid opptrer profesjonelt og har et godt omdømme.

LES OGSÅ: Må ha ny daglig leder på mandag

– Trengte en ny leder

Advokat Thorkildsen understreker at Sandefjord lufthavn Torp er viktig for regionen og at derfor er viktig hvordan virksomheten ledes.

– Det var kommet til det punktet at de trengte en ny type leder. Styret mener Fjeld ikke lenger er rette leder for selskapet, sier Thorkildsen.

Tb.no har fått avslag på innsyn i styrereferater og protokoller. Begrunnelsen er at virksomheten er unntatt fra offentlighetslovens virkeområde og at Sandefjord lufthavn AS derfor ikke skal ha plikt til å gi innsyn i sine dokumenter.

LES OGSÅ: Ny lufthavnsjef på plass
 

Artikkeltags