Velkommen til Flau Fredag! Den starter med en tur i kjelleren.

KAPPLØP: Nå står desember for døren. Hvis vi vil, kan vi gjøre det til et gavekappløp fra første dag. Det er fullt mulig å konkurrere om størrelsen på pakkekalenderen gjennom adventstiden, og la julaften bli en finale av gavepapir og skyhøye forventninger, skriver Tone Finsrud. Bildet er tatt fredag morgen på Black Friday.

KAPPLØP: Nå står desember for døren. Hvis vi vil, kan vi gjøre det til et gavekappløp fra første dag. Det er fullt mulig å konkurrere om størrelsen på pakkekalenderen gjennom adventstiden, og la julaften bli en finale av gavepapir og skyhøye forventninger, skriver Tone Finsrud. Bildet er tatt fredag morgen på Black Friday. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Klar for Black friday? Gå i kjellern først.

DEL

MeningerHva er du mest flau over av det du eier?

Spørsmålet ble stilt til politikere foran Færder-valget i høst. Meningen med spørsmålet var å komme litt innpå dem privat, og få et innblikk i hvordan de tenker.

Jevnt over var politikerne mest flau over vaner – en for at han ikke kjøpte sine egne klær, en annen for omfanget av ting han har klart å samle opp.

Selv er jeg nok mest enig med sistnevnte: Jeg er flau over mengden. Antallet. Volumet. Alle kottene og kvadratmeterne av huset som brukes til oppbevaring av ting jeg ikke engang husker at jeg har. Jeg er flau over mengden søppel jeg kaster hver uke, og det som går på tilhengeren et par ganger i året.

LES OGSÅ: Så mye bruker vi på kjøpesentrene på Black Friday (+)

Skistaver til barnehagen

Da jeg flyttet for under to år siden var det ingen vei utenom - jeg måtte gå løs på kott og kjeller. Jeg brukte påsken på å renske ut og sortere gamle skolebøker, fotografier, julekort, avlagte klær og sengetøy. Jeg undret meg på hvordan vi hadde klart å samle opp to digre pappesker fulle av teddybjørner, og hvor jeg skulle gjøre av alle de sentimentalt oppsparte småbarnsklærne.

Teddybjørnene fikk nye gode hjem hos minst et par nyetablerte familier, det samme gjorde et utvalg av barnas gamle leker som fortsatt var i orden. Da jeg hadde dandert ut en uhorvelig mengde barneskistaver i par på plenen, kom det jammen en nabo forbi som spurte om hun kunne gi dem videre til barnehagen der hun har barna sine. Om hun kunne!

LES OGSÅ:  Juleshopping fra sofakroken gir ny pakkerekord 

Rett på Ikea etter jobb

Alt i alt ble general-opprydningen en forfriskende affære, og innflyttingen kunne foregå med godt merkede pappesker med gjennomtenkt innhold.

Det forsøker jeg å huske på når jeg av og til står på terskelen til kjelleren, og skuer utover det innholdsrike men uoversiktlige landskapet der inne. Hvor ble det av de sirlig merkede pappeskene? Hvor er den luftmadrassen jeg er sikker på at jeg kjøpte før fotballcup i fjor, og hva innholder egentlig den søpplesekken som titter frem mellom vinterklær og julepynt helt innerst der? Har den ene slalomstøvelen der en makker noe sted, og hvem er det de passer til?

Nå står desember for døren. Hvis vi vil, kan vi gjøre det til et gavekappløp fra første dag. Det er fullt mulig å konkurrere om størrelsen på pakkekalenderen gjennom adventstiden, og la julaften bli en finale av gavepapir og skyhøye forventninger.

Men husk at det er fullt mulig å la være også.

Denne helgen innledes med Black friday. Til alt overmål har jeg avtalt en tur til IKEA med datter.

Tror jeg skal invitere henne med meg en tur i kjelleren først.

Artikkeltags