For Eric Laetare i Kirkens Bymisjon ble det en helt spesiell opplevelse noen dager før jul for to år siden.

– Vi fikk en henvendelse fra en alenemor med to barn. Hun hadde ikke penger til verken ekstra julemat, og absolutt ikke til gaver til barna. Det hadde kommet inn mange gaver nede hos Øyvind Hagen på Oseberg, så jeg dro dit og fikk med gaver både til barna, men også til mor. I tillegg pakket vi et par matkasser med middagsmat og litt godteri, forteller Laetare.

Da mor kom for å hente gaver et par dager før julaften, hadde hun ikke forventet å få noe selv. Hun tenkte kun på at barna burde få noe til jul.

– Da ble hun veldig rørt, og spurte om hun kunne gi meg en klem. Hun klemte, og ville ikke slippe og jeg tror vi gråt begge to. Den klemmen jeg fikk av henne glemmer jeg aldri, den ga inntrykk. Det å få lov til å gjøre en forskjell betyr veldig mye, sier Laetare.

Stor giverglede

I ukene før jul kan du også være med på å gjøre en forskjell. Det er mange i Vestfold som trenger litt ekstra til jul, nå kan du levere gavene dine på Hotel Klubben og Quality Hotel Tønsberg Oseberg.

– I fjor ble vi den største mottaker av julegaver i Norge, og den nest største i Norden, forteller hotellsjef på Oseberg, Øyvind Hagen. – Men å bli slått av en svensk by, det kan vi jo ikke ha på oss! Så i år har vi litt hårete mål; vi skal bli størst i Norden.

I for kom det inn litt over 5000 gaver, i år er målet 7000.

LES OGSÅ: Beathe vil gjerne ha gaven din, den skal hun gi videre...

– Og hvorfor ikke sette målet for innsamlede penger til 150.000 kroner. Vi ønsker oss mest gavekort, ønskene til mottakerne er så forskjellige. I fjor var det høyeste ønsket til en ung gutt på 14–15 år å få sin egne håndklær, forteller Øyvind Hagen.

Sterke inntrykk

– To damer kommer hvert år med to digre søppelsekker med hjemmestrikkede gaver. Slikt påvirker oss som jobber på hotellet, det gjør noe med samholdet og engasjementet. Eierskapet til jobben på hotellene blir større. Vi får selv mange streke inntrykk i arbeidet med julegavene. Her på hotellet har vi sluttet å gi de ansatte julegaver, vi gir heller pengene til folk som virkelig trenger det.

– Vi ser at ikke alle har den samme muligheten som du og jeg har til å få en hyggelig jul. Det er dette vi, og mange samarbeidspartnere skal sørge for at flest mulig får, sier hotellsjef på Oseberg, Øyvind Hagen.

Fredag gikk startskuddet for innlevering av gaver på Klubben og Oseberg, juletreet står tent. Tent er også mange gode hjelpere fra Kirkens Bymisjon, Røde Kors, Incestsenteret, Tønsberg Rotary og Tønsberg kommune, Frelsesarmeen, Tønsberg Sentrum og  Pulserende Kystperle.