Gå til sidens hovedinnhold

Jobber blant de svakeste

Artikkelen er over 6 år gammel

– Jeg tror brukerne setter pris på enkelheten vår. Vi gjemmer oss ikke bak masse byråkrati, sier Erik Liverød ved ROP-teamet i Vestfold.

TØNSBERG: Etter forslag fra en av Tønsbergs Blads lesere får det lille poliklinikkteamet med seks medarbeidere dagens juleglede.

«De jobber med de svakeste blant oss i rus og psykiatri – reiser rundt og ser til dem der de bor eller oppholder seg,» skriver innsenderen.

– Veldig hyggelig, sier Erik Liverød og kollega Tone Berit Løkken om anerkjennelsen. Teamet for øvrig består av Bård Grønstøl, Oliver Bergan, Fredrik Flamm, Anita Døvle Haug og Elisabeth Bjerk-Undrum, sistnevnte for tiden i permisjon.

Samhandling

– Vi kaller oss helst et samhandlingsteam, forteller de.

ROP-teamets jobb går ikke først og fremst ut på å overta tjenestetilbudene, men å hjelpe pasientene til å kunne komme i gang med dem og benytte dem.

– Noen er så syke at de ikke greier å oppsøke tilbudene selv, sier Tone Berit Løkken.

Erik Liverød, som er koordinator for teamet, forteller at de for tiden har kontakt med omlag 70 brukere fylket rundt. Terskelen for å ta kontakt skal være lav.

– Vi tar gjerne imot en henvendelse før vi får en henvisning, sier Liverød.

Teamet har base ved den psykiatriske fylkesavdelingen på Granli, men tilbringer mesteparten av tiden på farten.

– Vi jobber hovedsakelig på dagtid, men har rom for å kunne flekse på tiden, sier Tone Berit Løkken. Folk som henvender seg utenfor arbeidstiden får svar – om ikke annet for å gjøre en avtale.

Kommentarer til denne saken