Om bord i den femti fots store seilbåten som for anledningen har fått navnet «Jeg er Tønsberg», skal Tønsbergs Blads journalist Julia Horn (25) lede direktesendingen.

Startskuddet for seilasen går i Oslo fredag ettermiddag. Lørdag morgen er flere hundre seilbåter ventet inn til Tønsberg, etter først å ha passert seilasens målstrek.

Går du med en artist «i magen»? Lørdag kan denne få slippe ut

– Gleder meg stort

– Dette tror jeg kommer til å bli skikkelig kult. Jeg gleder meg stort. Jeg er spent og jeg tror dette skal bli veldig gøy, sier Julia Horn i forkant av den kommende live-sendingen fra ute i Oslofjorden.

Klokken ti på ett fredag går startskuddet for årets Færderseilas. Samtidig starter sendingen som du kan følge på tb.no.

Se Færderseilasen minutt-for-minutt

– Jeg håper på at vi underveis vil bli bedre kjent med den veldig interessante gjengen om bord. Som nyinnflyttet til Tønsberg selv, er jeg interessert i blant annet å få mer greie på hva det er med denne byen som tiltaler også dem så sterkt, forteller Julia videre.

For i løpet av denne turen om bord på «Jeg er Tønsberg» er det meningen at mannskapet skal bli bedre kjent med hverandre, utveksle historier og erfaringer. Som igjen skal deles med seerne.

(For hvem som skal være om bord, se mannskap-faktaboks nederst i saken.)

– Ble ikke lei

Julia Horn skal etter planen selv delta også som mannskap om bord. Hun er i så måte selv langt fra noen førstereise-jente.

– Da jeg var fjorten år gammel la foreldrene mine ut på en jordomseiling. Den varte nesten i to år, til jeg var seksten. Jeg ble ikke lei av seiling etter å ha vært om bord i en båt så lenge. Tvert imot, det ga meg bare mer lyst, forteller hun.

LES OGSÅ:Cecilie tror på tidenes supersommer i byen: – Alle vil til Tønsberg

Når mannskapet fra «Jeg er Tønsberg» etter hvert kommer i land på Brygga, vil de være invitert med på en «Færder førfest», hvor de blant annet vil få møte ulike deler av det lokale næringslivet. Samt få muligheten til å få en smakebit av Tønsberglivet.

– Sending med innslag vil foregå fram til klokken ti på kvelden. Det er bare å følge med på oss, her kommer det nok til å bli mange gode historier, oppfordrer programleder Julia Horn.

Mannskapet om bord på «Jeg er Tønsberg»

Mannskap fra Tønsberg:

Anthon L. Zeiner (CEO Zeiner Invest).

Julia Horn (journalist, Tønsbergs Blad).

André Askeland (gründer Askeland Studio).

Bente Bugge-Erlingsen (Skjærgårdsmat AS).

Christoffer Jonstang (CEO Bjarøy Eiendom).

Stian Floer – (Kokk og restauranteier).


Mannskap fra Oslo:

Claus Landmark (seiler, tidligere verdensmester. Seilt Whitebread to ganger, og utviklet seilbåten Landmark 43).

Vegard Brattum (partner i DHT corporate services)

Martin Fagerlund (CFO at Favrit).

Yrja Oftedahl (Podkaster, innholdsprodusent, foredragsholder, programleder).

Kristin Ruud (Senior Vice President | SVP | Director of HR and Business Support hos Kongsberg Digital).