Sjekk den utsikten: Her støpes byens tak – se stor bildeserie

UTSIKT: Få steder i byen kan skilte med så flott utsikt. Spesielt før vegger og tak er på plass. Her er Robert Cebulak i sving med de siste oppgaver før påskefri.

UTSIKT: Få steder i byen kan skilte med så flott utsikt. Spesielt før vegger og tak er på plass. Her er Robert Cebulak i sving med de siste oppgaver før påskefri. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

«Signaturen» på Kaldnes vokser seg stadig høyere. Vi ble med en tur opp til toppen. En ting er sikkert: Utsikten er fantastisk.

DEL

Se stor bildeserie nederst i artikkelen!

Sola skinner og påsken lokker de siste karene som er igjen på byggeplassen. Gutta jobber raskt. Også de vil ha litt påskeferie.

– Fytti, det er kaldt! I vinter har vi fryst mye. Snøen har ikke vært noe problem, da har vi lagt over presenning som vi bare kan løfte vegg med heisekrana. Det gjelder å være litt smarte, men kaldt har det vært, sier Roar Hidle, daglig leder i Stokke Bygg.

Vi står på et stillas på høyde med det som skal bli 13. etasje. I denne høyden, rundt 45 meter over bakken, kan man se ned på alt. Den eneste å se opp til er kranføreren som smiler og vinker fra sin lille boks 15–20 meter over oss.

LES OGSÅ: Se opp! Nå reiser gigantblokka Signaturen seg (+)

Bygger raskt

Under oss, det som utgjør 12. etasje, ble gulvet støpt tirsdag. Nå ligger det under presenning og varmes opp fra etasjen under. Nå skal gulvet få herde i noen dager før presenningene skal av og neste etasje kan påbegynnes.

– Vi bruker to uker på hver etasje. Raskere er det ikke mulig å gjøre det. Vi bruker et kjempesmart system, dekkebord, sier han.

Svært enkelt forklart er dekkebord elementer som støttes opp og som kan skyves ut på siden av bygget og løftes vekk så snart gulvet er herdet. Med dette systemet spares det mye tid når bygget skal vokse i høyden. En annen ting som er spesielt med dette bygget, bortsett fra høyden, er at det har 12 meter lange balkonger som stikker tre meter ut fra veggen, uten støtte.

LES OGSÅ: På fem år har dette selskapet økt inntekten med nesten 80 millioner kroner (+)

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STORT: Anders Standal, anleggsleder i Stokke Bygg og Roar Hidle, daglig leder, synes begge dette byggeprosjektet er spennende å være med på.

STORT: Anders Standal, anleggsleder i Stokke Bygg og Roar Hidle, daglig leder, synes begge dette byggeprosjektet er spennende å være med på. Foto:

Luftig

– Balkongene går tre meter ut fra kroppen av bygget og er 12 meter lange og henger bare i noe som heter Isokorb uten søyler. Vi har aldri vært med på så store utgravinger før. Det er helt sjukt.

– Og dette går bra?

– Vi stoler på konsulenten, for å si det sånn, sier Hidle og ler, vel vitende om at alt dette er nøye utregnet og kvalitetssikret.

For å støpe en etasje har det gått med rundt 500 kubikkmeter med betong. Det utgjør 62 billass med betong.

– Det blir fort store tall. Bare i betong omsatte vi for en million kroner i går, sier Hidle.

LES OGSÅ: Firmaet til Rune bygger leiligheter for en halv milliard (+)

Åpne rom

Etter å ha klatret ned noen etasjer i svært så luftige trapper og platåer av planker, kommer vi ned til heisen. I denne etasjen må enda en fascinerende detalj vises fram.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HØYT: Signaturen rager høyt over resten av byen.

HØYT: Signaturen rager høyt over resten av byen. Foto:

– Ser du hvor få søyler det er her. De søylene som er her er svært kraftige og de blir enda mer kraftige dess lenger ned mot bakken vi kommer. Dette er spennende prosjekt vi er svært glade for at vi fikk være med på. Vi jobber godt sammen med Peab og Selvaag i dette prosjektet, sier Hidle.

I desember skal bygget stå klart.

– Vi er ferdige med vår del av jobben i mai, sier han.

Artikkeltags