Gå til sidens hovedinnhold

Kan dere ikke ta litt føkkings ansvar?

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå er jeg så rasende at det bobler.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vestfold fylkeskommune, slik jeg ser det, verdsetter nemlig ikke elevenes engasjement. Til tross for at vi kun vil si ifra om fremtiden vår. Vi vil streike for klimaet 22. mars, men den juridiske avdelingen i fylkeskommunen har kommet frem til at slik engasjement ikke går under det gyldige politiske fraværet.

Natur og ungdom, som står for denne nasjonale streiken, er partipolitisk uavhengig og dermed kan ikke demonstrasjoner i deres navn gå under politisk fravær. Dette er altså svaret fra fylkeskommunen. Frustrasjonen bobler i meg. Istedenfor å ta stilling til demonstrasjoner på generelt grunnlag så se på denne streiken da: Kan noen i fylkeskommunen fortelle meg hvordan i alle dager klimakrisen ikke er politisk? Hmm, tenkte meg det.

Jeg burde være nøytral til alt på bakgrunn at jeg jobber i denne avisa. Jeg burde være nøytral til om vi skal ha høye eller lave skatter. Til privatisering eller ikke. Til om hvite sko er finere enn svarte. Men når det kommer til klimakrisen kommer jeg ikke til å være nøytral. For klimakrisen handler ikke om preferanser – det handler om fremtiden vår.

Les også

Ragnar ser noe han ikke liker: – Usikker på om folk skjønner alvoret i dette

 

At mennesker med makt og påvirkningskraft ikke tar klimaendringene på alvor gjør meg livredd. Jeg skjelver når jeg tenker på at elevenes engasjement i denne saken ikke blir satt pris på. Og jeg blir så jævlig sur når det kommer til prinsipper – og mennesker med makt (rektorene altså) sitt syn på disse prinsippene.

Derfor oppfordre jeg rektorer ved videregående skoler i Vestfold om å godkjenne skolestreiken for klimaet 22. mars – for dette handler om noe viktigere enn prinsipper, dette handler om fremtiden vår. Og dere skylder oss det, men den ræva kloden vi snart skal overta fra dere.

Jeg oppfordrer også elever ved alle skoler i Vestfold om å streike fra skolen denne dagen – om det så er hele dagen, en time eller fem minutter. Vi må vise politikerne at vi bryr oss og si til dem at de burde ta litt føkkings ansvar snart.

Les også

Politikerne vil ha tomme busser hver tiende minutt – for miljøets skyld: – Vi ønsker å være det grønneste fylket

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.