Gå til sidens hovedinnhold

Kan vi gjøre omsorgen bedre?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I fredagens avis tar to representanter fra Felleslista opp noen uheldige ting som har skjedd i Færder innen helse og omsorg. De informerer samtidig om hvordan de vil sikre bedre tilstander og forhold hvis de kommer til makten. Hvorfor denne artikkelen akkurat nå? Jo, fordi det er valg, og de gjerne vil komme i posisjon.

Selv har jeg erfaring som pårørende til personer som var avhengige av hjemmetjenesten i to ulike kommuner. Den ene var en høyrestyrt kommune og den andre en arbeiderpartistyrt kommune. Jeg kan love at det ikke var noe bedre i den Ap-styrte kommunen.

Vi har enorme utfordringer innen helse og omsorg i nesten alle kommuner - eller kanskje jeg kan si alle kommuner? Alle lover før valg, men de greier aldri å holde det de lovte etter valget. Det spiller dessverre ingen rolle hvilke partier som sitter med makten. Utfordringene er så altfor store og bevilgningene så altfor små. Og de som tror at helse- og omsorgstjenestene blir så mye bedre i Færder hvis opposisjonen kommer til makten. Dere tar nok feil.

Personlig mener jeg at man må stemme på det partiet man er mest enig med, og ikke la seg blende av fagre valgløfter. Det er lettere å love enn å gjennomføre. Jeg har i hvert fall ikke funnet et parti jeg er 100% enig med, men jeg stemte på det partiet som hadde flest saker jeg støttet. Tenk på hva som er viktig for deg før du stemmer - og ikke minst - hvor stor er sannsynligheten for at det de lover kan gjennomføres etter valget.
Ellen Wold Evensen

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.