Gå til sidens hovedinnhold

Kanskje ikke du, men også jeg er et menneske med styrker og svakheter

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gjennom et levd liv har også jeg tråd feil, men etterhvert har jeg heldigvis lært noe. Jeg har bl.a lært det at det ikke er uvanlig for mennesker å trå feil, men at de fleste gjør hva de kan for å unngå dette. Hvem som trår alvorlig feil er det vanskelig å forutse.

Det kan ramme svært mange av oss. Vi kan være på feil sted til feil tid. Vi kan ta dårlige valg med rus og vi kan ta alvorlige og skjebnesvangre valg i rus. Det betyr ikke at vi er et dårlig menneske av den grunn. Selv om det ikke er noen unnskyldning er det ofte noe som utløser feilgrepene og svært ofte er det en vanskelig historie bak som involverer andre mennesker eller hendelser som vi ikke kjenner til.

Så når noen er krystallklare i sin fordømmelse av andre som har gjort feil, da tenker jeg «også jeg, men kanskje ikke du» kunne ha gjort en alvorlig feil, «også jeg, men kanskje ikke du» har hatt behov for hjelp og tilgivelse. Jeg er takknemlig for at noen evner å gi akkurat det. Jeg er takknemlig for at det er mulig å få en ny start etter å ha bedt om unnskyldning, tatt ansvar, tatt sin straff, ryddet opp og tatt tak i eget liv.

Den muligheten trenger Northug og mange med han. Det skal de få hvis jeg får det som jeg vil, fordi jeg tror vi alle har mest å tjene på å bygge mennesker opp i stede for å bryte mennesker ned.

Kommentarer til denne saken