En av bransjene som har fått merke korona-epidemiens herjinger, er eventbransjen. Nå tenker Ketil Hvindenbråten i Tønsbergbedriften Kanon Personell nytt. Bedriften jobber til daglig med konserter, festivaler og andre eventer.

Ideen hans kom etter at han leste om aktører i landbruket som sliter med å finne arbeidskraft til matproduksjonen.

– Jeg tenker det er trist hvis mangel på mannskap resulterer i at vi får en redusert matproduksjon i landet. Vi har et nettverk på 250 frilansere som nå står uten oppdrag denne våren og forsommeren, og selv om landbruket er langt unna vår kjernevirksomhet, var ideen fra vår side at vi ønsker å bidra i en vanskelig situasjon, sier Hvindenbråten.

LES OGSÅ: Sykehuset i Vestfold skal teste medisiner mot korona

– Få, om noen, agronomer

Han presiserer at også jordbruket har gjennomgått en profesjonalisering de siste årene.

– Det er ikke mange av våre frilansere som er agronomer, jeg vet ikke om noen, så dette vil foregå på et nivå som ikke krever mye kunnskap om landbruk. Dette er folk som er glad i fysisk arbeid utendørs i all slags vær, og mange har meldt sin interesse. Jeg ser for meg at fysisk arbeid i en tidlig fase av produksjonen. Klargjøring av maskiner, sette poteter, hva det måtte være, sier Hvindenbråten.

(Artikkelen fortsetter etter linken.)

Les også

Bli med på arbeidsdugnad!

Forsøker ikke profittere

I det siste har det kommet signaler om at regjeringen vil slippe sesongarbeidere inn til Norge igjen.

– Det skjer jo en utvikling på området hele tiden, og dette er ikke et forsøk på å ta fra andre mennesker jobben eller profittere på situasjonen. Hovedfokuset er å holde hjulene i gang, sier Hvindenbråten.

– Hva hvis eventbransjen starter opp igjen og frilanserne går tilbake til sin vanlige jobb, vil ikke det utgjøre en usikkerhet for landbruket?

– Det er en utfordring, samtidig er det ikke sannsynlig at bransjen vår går fra null til hundre over natta. Mest sannsynlig vil det i første omgang fortsatt bli strenge regler og dermed mindre arrangementer. Dette er ment som en tjeneste i en overgangsperiode, sier Hvindenbråten.

Han oppfordrer eventuelt interesserte til å ta kontakt på hei@kanonpersonell.no.