Klovn hoppet ut av skogen og løp etter 11-åring

To unge gutter iført klovnemaske har skremt flere i Rønvik i Bodø tirsdag kveld. Nå har utkledde klovner skremt barn i Sandefjord også.
Illustrasjonsfoto: Politiet/NTB scanpix

To unge gutter iført klovnemaske har skremt flere i Rønvik i Bodø tirsdag kveld. Nå har utkledde klovner skremt barn i Sandefjord også. Illustrasjonsfoto: Politiet/NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Personer utkledd som klovner har skremt to unge gutter i Bugårdsparken de siste par dagene. En 11 år gammel gutt opplevde at en person hoppet ut fra skogen, og løp etter ham med en gjenstand i hånden.

DEL

(Sandefjords Blad) Trenden med klovner som skremmer – såkalte «killer clowns» – kommer opprinnelig fra USA, men har spredd seg mange steder. De siste dagene er det kommet meldinger om episoder flere steder i Norge. Nå har noen i Sandefjord bestemt seg for å kaste seg på trenden.

– Sønnen min på 11 år var på trening med Ballklubben tirsdag kveld. Da han syklet hjem, spratt det plutselig ut en mann kledd i klovnemaske fra Briskeskogen ved Svømmehallen, og løp etter ham. Han ble veldig skremt av dette, forteller faren til 11-åringen.

Han ønsker ikke å ha navnet sitt i avisen.

LES OGSÅ: Innbrudd i bil

Hadde ukjent gjenstand i hånden

Mannen i klovnemasken hadde en gjenstand i hånden, og han løp etter gutten rundt 20–30 meter.

– Sønnen min så ikke hva gjenstanden var, sier faren.

Sønnen beskriver klovnemasken slik: Den hadde blank topp, og krøllete hår på siden. Personen som bar den hadde mørke klær.

– Det er kanskje folk som synes slikt er moro. Det synes ikke vi. Gutten var oppbragt og livredd da han kom hjem, og redselen ville ikke slippe taket. Neste morgen ville han ikke gå ned i underetasjen så lenge det var mørkt der. Personer som gjør slikt mot unge personer skal vite at de rokker ved tryggheten i livet deres, sier han.

Faren har allerede tatt kontakt med politiet.

– Dette vil vi ha en slutt på snarest mulig, sier han.

LES OGSÅ: Tente på blomsterkasse

Så to gutter med kniv bare dager i forveien – uten maske

Det er bare noen få dager siden sønnen og vennegjengen oppholdt seg ved Svømmehallen, ganske sent på kvelden, i høstferien. Da skal to litt eldre gutter ha kommet mot gjengen, med noe som lignet på kjøkkenkniver. De var ikke maskert. Vennegjengen ble svært skremt av dette opptrinnet også.

– Slikt skal det ikke være. Bugårdsparken skal være trygg å ferdes i for oss alle. I øyeblikket er det ikke slik, sier faren.

LES OGSÅ: Psykolog: – Folk kan slite i lang tid etter innbrudd

- Håper politiet stopper dette

Flere foreldre har hørt om klovene, og synes det er alvorlig at noen skremmer barn på denne måten.

– Dette er svært alvorlig. Slike opplevelser kan sette dype spor hos unge personer. Hvis noen gjør dette for å ha det moro, bør de finne på noe annet. Jeg håper politiet setter en stopper for dette, sier faren til en 12 år gammel gutt.

Sønnen hans var til stede i vennegjengen ved Svømmehallen, da to personer kom gående og hadde noe som lignet kjøkkenkniver i hendene.

Sandefjords Blad har også fått informasjon om at klovner skal ha slått til i Varden-området, uten at vi har fått dette verifisert. Her hevdes det også at klovnene skal bære våpenlignende gjenstander.

LES OGSÅ: Kastet mat på yngre elever i kantina

Noen banket på badevindu klokka 03 på natta

Klokka 03 natt til mandag hadde en familie på Vitafjellet like ved Helgerød skole en ubehagelig opplevelse.

– Et familiemedlem var tilfeldigvis på toalettet, da noen plutselig banket på badevinduet der hun var. Like etter kom det flere slag mot ytterdøren. Vi ble livredde, forteller en kvinne.

– Så dere noen personer?

– Nei, men vi tror det var en eller to personer. Vi skrudde på alle lysene i huset, og alle sammen var våkne. Vi trodde det var klovner, som har skremt folk på denne måten mange andre steder, eller muligens en innbruddstyv. Men en tyv hadde neppe banket på vinduet først ...

- Ringte dere til politiet?

– Vi vurderte det, men bankingen ga seg raskt, Så vi ringte ikke, sier kvinnen.

Politiet vil stoppe klovene

Politiet har hørt om klovnene, og er innstilte på å sette en rask stopper for fenomenet.

– Det disse ungdommene har opplevd, er ikke greit. Det er ulovlig å opptre på en skremmende måte med maske på offentlig sted, særlig når man framkaller frykt slik det blir fortalt i episodene fra Bugården, sier krimsjef Ole Sølvik i Sandefjord-politiet.

Sølvik anmoder folk å ringe til politiet – på telefon 02800 – med én gang de opplever at personer iført klovnemaske prøver å skremme dem.

– Dersom vi får rask beskjed, har politiet en mye større sjanse til å finne de som kler seg ut. Vi ønsker å finne disse personene, slik at vi kan få satt en rask stopper for det, sier Ole Sølvik.

Politi-forslag: – Stopp salg av klovnemasker

Espen Molland, leder i politiets ungdomsgruppe, regner med at det er ungdom som kler seg ut på denne måten for å skremme.

– De skjønner ikke omfanget av det de driver med. Dette oppleves veldig skremmende av dem som opplever det, sier Molland, som har ett forslag til hvordan fenomenet med klovnene kan stoppes:

– Jeg oppfordrer alle butikker og nettbutikker som selger klovnemasker, om å stoppe salget, sier Espen Molland.

Artikkeltags