Bispekolleger støtter Per Arne Dahls kritikk av Hanvold

STØTTE: Per Arne Dahl får støtte fra flere av sine kolleger i sin kritikk av Jan Hanvold og Visjon Norge.

STØTTE: Per Arne Dahl får støtte fra flere av sine kolleger i sin kritikk av Jan Hanvold og Visjon Norge.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Flere i Den norske kirke reagerer på Jan Hanvolds og Visjon Norges kobling mellom betaling og helbredelse.

DEL

– Koblingen er midt sagt tvilsom, sier biskop i Nidaros, Herborg Oline Finnset til NRK Buskerud.

De har vært i kontakt med flere biskoper som støtter Per Arne Dahls kritikk av Visjon Norge. I en kronikk i Drammens Tidende og flere andre medier tok biskopen i Tunsberg denne uken et oppgjør med Jan Hanvold.

HER KAN DU LESE biskop Per Arne Dahls innlegg i Tønsbergs Blad

Får kollegial støtte

– Sammenblandingen av skråsikre løfter om helbredelse og i overkant frimodig pengeinnsamling, står i fare for å krenke sårbare kvinner og menn som mer enn noe lengter etter helbredelse og fred. Å knytte helbredelse til penger – selv om det er gaver – bidrar til å gjøre mindre synlig på hvilken måte helse også er noe vi mottar av Guds nåde, skriver Dahl.

Finnset bekrefter at de møter mange som er blitt skadeskutt i møte med Visjon Norge.

– Det er ikke sånn at du får flere aksjer i himmelen om du har betalt mer. Vi har alle bare tilgang på én aksje, sier hun til NRK.

Også biskop i Borg, Atle Sommerfelt, og Preses i Den norske kirke, Helga Haugland Byfuglien, stiller seg bak Dahls kritikk.

– Det er ingen som nekter Hanvold religionsfrihet, men som leder i Den norske kirke så må vi markere at dette er en helt annen religiøsitet enn det vi står for, sier Sommerfelt til NRK.

Nylig skal Hanvold ha tatt æren for å helbrede en mann i Kongsberg. Mannens datter uttalte seg kritisk overfor Visjon Norge-sjefen og skrev at det var «legene og sykehuset som fortjener all ære og ros».

Avviser kritikken

– Han nærmest på vegne av Gud, gir løfter som mennesker ikke kan gi. Dette handler om sårbare mennesker som på ulike måter ønsker å bli friske. Men å koble velsignelser og helbredelse opp mot betaling er veldig betenkelig og en vanskelig balansegang, sier Byfuglien som ber Hanvold lytte til Per Arne Dahl og gå i seg selv.

Jan Hanvold på sin side avviser kritikken og benekter at de selger frelse eller tar betalt for helbredelse.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags