Kjære Vesar, Færder kommune og gjestende personer på hytter på Veierland

KONTRAST: Det renner over med søppel når hyttegjestene kommer til Veierland, mener Kari Magee. Her i grell kontrast til midtsommeridyllen fotografert av Tønsbergs Blad for noen år siden.

KONTRAST: Det renner over med søppel når hyttegjestene kommer til Veierland, mener Kari Magee. Her i grell kontrast til midtsommeridyllen fotografert av Tønsbergs Blad for noen år siden. Foto:

Av

Sommeridyllen på Veierland: Lomper, rekeskall, bæsjebleier, blodstenkte kluter, tisseposer, brødrester, løk, kylling plastposer fra grillkjøttet, defekte leker, batterier, vanlig søppel osv.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Like mye som julekvelden kommer på kjerringa kommer hytterengjøring og grovrydding på Vesar og Færder kommune. Når man så i tillegg skjønner at kildesortering er en for avansert form for søppelhåndtering for dem som ikke frekventerer Færder kommune utenom enkelte helger og uker sommerstid, ja da må det jo gå som det går.

År etter år, på samme tid og med samme resultat. Det flyter over at søppel. Til stor glede for skjærende. De sliter og drar i søppelposene som halvveis henger ut av søppelcontainerne. Poser som er fylt med godsaker. Lomper, rekeskall, bæsjebleier, blodstenkte kluter, tisseposer, brødrester, løk, kylling plastposer fra grillkjøttet, defekte leker, batterier, vanlig søppel osv. Jeg kan fortsette i det uendelige. Det meste lukter nok strålende for skjærende. Jeg finner igjen poser langt inne i skogen, dit skjærende har dratt de med seg slik at de uforstyrret kan meske seg med matrestene.

I år som tidligere renner det over og årsaken er nok todelt. Vi har enkelte søppelsteder hvor det ikke er nok dunker og vi har enkelte gjestende personer som ikke bryr seg om hvordan det ser ut, så lenge de blir kvitt sin søppelpose. Kan hende det også er så enkelt at de ikke tenker så langt. Jeg skriver derfor denne lille teksten med et bitte lite håp om at vi sammen kan få til en penere søppelhverdag her ute og jeg har følgende konkrete forslag til dere som må stå for endringene:

1. VESAR setter ut noe ekstra dunker der det flyter over av søppel uke etter uke

2. Færder kommune lager noen fine detaljerte oppslagstavler eller lignende som forklarer hvordan man sorterer avfallet og hvilket avfall som skal i hvilke dunker. Disse bør settes opp der søppelet skal leveres. I tillegg syns jeg dere kan tilby personlig opplæring for dem som har behov for det.

3. Dere skyldige, dere som reiser hjem på søndagen og slenger den overfylte søppelposen med mat og andre deiligheter sånn halvveis på toppen av søppelcontaineren, dere må få fingeren ut fra hvor den nå er og tenke litt lengre enn hva nesa rekker. Ta dere sammen. Dere skryter sikkert av hvor herlig det er å være på Veierland, hvor idyllisk det er og hvor flott tilbake-til-naturen-opplevelse det er å være her er. Ta deg sammen og bli en del av gjengen som faktisk bruker tid og energi på å bevare Veierland nettopp slik «grønn». Gjør det til en vane å sortere søppelen din når du er her ute: Mat i de grønne posene hjemme i hytta og så skal de legges i de brune dunkene ved søppelplassen. Det er veldig lurt å bruke to sånne grønne poser hver gang, det ene inni den andre. Da holder de bedre på avfallet. Glass og metall skal i de gule dunkene, papir i de blå og restavfall i de grå/svarte. Så enkelt er det og er du fargeblind så kan du sikkert lese. Det står på dunkene hva som skal i hvilken. Verre er det ikke.

Lykke til alle sammen og jeg lever i håpet om en rensligere hverdag!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken