– Flint tok meg imot med åpne armer. Det endret alt, sier Kjell Roger Skauen.

Han har vært speaker og sponsor for damelaget til Flint Håndball i 1. divisjon de siste fem sesongene.

Følelsen av å bli inkludert i håndballklubben, etter 40 år som ensom ulv, får speakeren til å boble av energi og glede. Akkurat som når han sitter bak mikrofonen og kommenterer hjemmekampene til håndballaget.

– Jeg har aldri, før nå, følt noen stor tilhørighet i en flokk. Derfor føler jeg meg griseheldig og ønsker å dele det med gjengen, sier Kjell Roger.

LES OGSÅ: Espen gjør overraskende grep før skjebnesøndagen: – Du kunne ikke bedt om en mer dramatisk slutt

Utestengt

Å bli utelatt sosialt har satt dype spor og gitt dårlig selvfølelse som videre har påvirket ham langt ut i voksenlivet.

– Den manglende troen på at noen vil ha noe med deg å gjøre slipper ofte ikke taket før du opplever å bety noe for andre. For noen slipper tanken kanskje aldri taket. Det handler om hvilke type mennesker du kobler med. Jeg var heldig, sier Kjell Roger.

Han har kjent på isolasjon og utestengelse i skolemiljøet gjennom nesten hele oppveksten.

Var usynlig

Han kaller erfaringene fra tidlig barneskole til langt ut i videregående skole for stille mobbing. Aldri fysisk, voldelig eller verbal plaging, heller tvert imot.

– Det var som om jeg ikke var til stede. Jeg var den som alltid ble valgt sist i gymmen og sjelden fikk invitasjon til fest eller å bli med hjem etter skoletid, sier han.

For ikke å svartmale situasjonen helt forteller Kjell Roger at det har vært noen gode vennskap opp gjennom årene, og at familien alltid har vært en god støtte for ham.

Inkluder alle

– Jeg tror ikke medelevene nødvendigvis bevisst holdt meg utenfor, eller visste hvilke konsekvenser det ville få, sier han.

Derfor har han en oppfordring til foreldre med barn og ungdom i huset, om å følge med og involvere seg.

– Foreldre har et viktig ansvar for at alle inkluderes. Får vi til det, unngår vi mange triste skjebner, sier Kjell Roger.

At møtet med klubben skulle bli så mye mer enn sponsorpenger og speaker-funksjon kom som en overraskelse og ekstra bonus for alle parter.

Ble anbefalt av Tonje Larsen

Relasjonen ble opprettet gjennom Tonje Larsen som kjente til Kjell Rogers kommentatorkvaliteter gjennom hans mangeårige engasjement i Larvik håndballklubb, mellom 2004 – 2019 med noen små avbrudd på grunn av utenlandsopphold.

– Tonje Larsen foreslo at Flint skulle hente meg inn som speaker. Og allerede fra første dag ble jeg inkludert og invitert på julebord, sier Kjell Roger.

Selv om rollen hans i klubben offisielt er sponsor og speaker føler han personlig at hans viktigste rolle er å være en gledesspreder, som ser hver-og-en spiller, gir high-fives og bygger fellesskap.

– Jeg er så heldig at de setter pris på mitt bidrag, og føler at jeg er blitt en viktig del av flokken. Det har jeg jo aldri opplevd tidligere, så det er spesielt hyggelig, sier han.

Samles sosialt

Han legger ikke skjul på hvor mye fellesskapet betyr for ham.

– Det blir som en familie nummer to, sier han.

For å gi noe tilbake til gjengen og vise hvor mye han setter pris på det gode miljøet på laget, som han omtaler som flokken sin, arrangerer han sosiale lag noen ganger i året. Det innebærer mat, opplegg og konkurranser som for eksempel bowling og burger eller et gavedryss til spillerne.

– Jeg er ungkar, spellemann og barnløs, så kan jeg bety noe for en gruppe mennesker er det flott, sier han og siterer det kjente ordtaket: – Den største glede du kan ha, er å gjøre andre glad.

Unikt samhold

I retur får gledessprederen skryt, begeistrede smil og gode klemmer fra spillerne. At de setter pris på ham legger de ikke skjul på.

– Det betyr mye å ha en sånn person rundt seg. Han er en fyr som stiller opp før og etterkamp og legger til rette for at ting går rundt. I tillegg er han veldig åpen og god med oss spillere, sier Malin Lundemo som er kaptein på Flint.

Lagkaptein bekrefter det gode fellesskapet i klubben generelt og Kjell Rogers innsats spesielt.

– Samholdet i klubben er fantastisk. Vi er glade for å være en del av en gjeng som er åpen og tar vare på folk i og rundt klubben. Samholdet vi har her tror jeg er ganske spesielt, sier hun.