– Han har ødelagt drømmen vår

Ida Gustavsen (17) og Malene Johansen (17) er skuffet etter å ha mistet 4.000 kroner, og drømmen om to-dagers «Bieber fever».

Ida Gustavsen (17) og Malene Johansen (17) er skuffet etter å ha mistet 4.000 kroner, og drømmen om to-dagers «Bieber fever». Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Malene (17) og Ida (17) skulle kjøpe billetter til konserten med sitt store idol. I stedet ble de snytt for både penger og billetter.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Det er skikkelig dårlig gjort at noen gjør dette bare for å få penger!

Malene Johansen (17) sitter i senga på jenterommet. På seg har hun en hettegenser med påtrykket «I love Justin Bieber», i hånda Biebers selvbiografi. Rommet er fylt med plakater og bilder av popidolet.

Ida Gustavsen sitter ved siden av Malene. De to venninnene hadde gledet seg til å dra på konsert med sin helt, men drømmen ble knust da en uærlig billettselger lurte dem for billettpengene.LES OGSÅ: Bieber-fansen raste mot Ramm

Ekte «Beliebere»

De to Tønsberg-jentene legger ikke skjul på at de er hardbarka fans av den canadiske popsangeren. Ida var på gratiskonserten med Justin Bieber som ble arrangert på Operataket i Oslo tidligere i år. Malene har sett popidolet tidligere på en konsert i London.

– Da jeg så ham i London, ble jeg så glad at jeg begynte å grine, forteller hun.

17-åringene hadde nå en felles drøm om å se Bieber-konsertene i Telenor Arena neste april. Denne gangen skulle de dra sammen.

– Vi skulle gjøre det til en jentetur, sove på hotell og se begge konsertene, sier Malene.

Men arrangørens billetter til tenåringsidolets konsert forsvant for fort for jentene. Da opprettet de en annonse på finn.no der de søkte etter billetter til begge konsertdagene. De fikk snart kontakt med en mann som var bosatt i Oslo.

LES OGSÅ: Ikke akkurat Bieber-feber i Tønsberg

Dukket ikke opp

– Han sa han skulle ha 2000 kroner for hver billett, og at han hadde åtte billetter til begge konsertene, både den 16. og den 17. april, sier Ida, og forklarer at de stusset litt over at mannen hadde klart å skaffe seg så mange billetter.

Men mannen virket oppriktig og ærlig. Han ga gladelig fra seg både hjemmeadresse, telefonnummer og bankkonto. Han tilbød seg også å snakke med Idas mor. Jentene valgte å stole på ham, og avtalte kjøp av fire billetter, to til hver av konsertene.

Mannen ba dem sette over halvparten av pengene på forhånd, og sa det var fordi han tidligere hadde blitt lurt. Jentene stolte på ham, og satte over 4.000 kroner til mannens konto. Så dro de til den angitte adressen i Oslo for å hente billettene.

– Vi satt der og venta i tre timer, sier Ida, og forklarer at mannen skyldte på at han satt fast i trafikken, men lovet å komme til Tønsberg med billettene en senere dag. Heller ikke da dukket han opp.

– Sent på kvelden fikk vi en melding der det sto at han skulle sende billettene i posten. Nå har vi ikke hørt fra ham på seks dager, sier Malene.

– Jeg har prøvd å ringe ham 25 ganger, men han svarer ikke, legger Ida til.

LES OGSÅ: Thea (13) lengter etter Bieber – men nekter å betale 6.000 kroner

– Du kødder ikke med «Beliebers»

– Jeg har tatt alle ekstravaktene på jobben for å spare til dette, også knuser han drømmen til to jenter som bare vil se idolet sitt. Det er helt hjerteskjærende, sier Malene.

Jentene er bitre etter at drømmen om to dager med «Bieber fever» gikk i knus. Men de gir ikke opp. Nå melder de seg på alle konkurranser som premieres med Bieber-billetter, og holder øyne og øre åpne etter nye billetter, i hvertfall til én av dagene.

– Vi sier som Justin Bieber: never say never, smiler Malene.

Jentene håper andre kan lære av hva som har skjedd med dem, og ber folk være ekstra forsiktige om de skal kjøpe noe over internett. De har nå politianmeldt saken.

– Det er det første tilfellet av svindel av Bieber-billetter jeg har hørt om, forteller jourhavende jurist Magnar Pedersen.

– Men folk blir jo stadig bedratt og lurt, desverre.

Ida og Malene er klare på at dette vil få konsekvenser for mannen som har lurt dem.

– Han skal ikke komme unna med det her, sier Malene, og legger til:

– Du kødder ikke med «Beliebers»

Tønsbergs Blad har onsdag og torsdag forsøkt å komme i kontakt med mannen som skal ha svindlet jentene, men har ikke lykkes med dette.

LES OGSÅ: Ga 17.500 for falske flybilletter
 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags