Teigen med live-album og konge-sang

DRØM DITT LIV: – Jeg hadde en drøm i Tønsberg da jeg var liten om å få en egen forestilling. Det tok noen år, men nå har drømmen blitt 
virkelighet. Jeg er glad og ydmyk, og må takke det fantastiske publikummet i Oseberg, sier Jahn Teigen. I kveld ser du han på Senkveld. 
Foto: Tri D. Nguyen

DRØM DITT LIV: – Jeg hadde en drøm i Tønsberg da jeg var liten om å få en egen forestilling. Det tok noen år, men nå har drømmen blitt virkelighet. Jeg er glad og ydmyk, og må takke det fantastiske publikummet i Oseberg, sier Jahn Teigen. I kveld ser du han på Senkveld. Foto: Tri D. Nguyen Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

OSLO/TØNSBERG: – Albumet er blitt som en musikalsk biografi, selv om det bare er en dag i mitt liv, sier Jahn Teigen. I dag slippes «Jahn Teigen fra Tønsberg».

DEL

– Jeg kan ikke annet enn å smile og være stolt. Jeg blir veldig berørt. Da jeg fikk denne i posten for noen dager siden i Sverige der jeg bor, da ble det veldig sterkt, sier Jahn Teigen. (Se også videoeintervju nederst i saken).

Han sitter i en ørelappstol på hotell Gabelshus på Frogner.

– Dette er hjemmet mitt når jeg er i Oslo. Det er så hyggelig her, sier Teigen, og snur litt på albumet han holder i hånda.

Beviset på suksessen han har opplevd de to siste årene – eventyret som startet i Oseberg kulturhus i 2009: DVD-en og CD-en fra forestillingen «Jahn Teigen fra Tønsberg». 28.000 så forestillingen på Oseberg kulturhus i løpet av to somrer. Over 200.000 har sett artisten på scenen over hele landet i samme periode.

Teigen har spilt mest i Oslo, men også i Bergen, Skien, Molde og flere andre steder.

LES OGSÅ: Velkommen hjem, Jahn!

Første gang

– Det er blitt en musikalsk biografi, en fortelling om mitt musikalske liv. Fra Tønsberg til Tønsberg. Samtidig er det som en dag i Teigens liv.

Opptakene ble gjort på Oseberg på en av showkveldene i sommer.

– Dette er den første DVD-en jeg har gitt ut noen gang – live fra forestillingen. Nå kan man jo bruke så mye teknologi, men jeg ville at det skulle være nært og ekte hele tiden. Det blir litt sånn «rett inn», rett i trynet, – det kan hende folk må ta en pause underveis, humrer Teigen.

DETTE MENER VÅR ANMELDER: Levende legende, udødelige låter

Han er veldig opptatt av å gi honnør til publikum.

– Folk synger med, og noen har en liten tåre i øyekroken, folk slår ring om hverandre. Det er ganske sterkt for et menneske å motta en sånn respons. De fleste får ikke applaus når de er på jobben. Jeg er glad og ydmyk, og må takke publikum for det, sier han.

LES OGSÅ: Jahn og Anita om Tønsberg: – Det største vi har opplevd

Glad i Anita

Gjesteartist og ekskone Anita Skorgan bidrar i høyeste grad på showet. Vi lurer på hvordan det var å jobbe så tett innpå henne.

– Mange undret seg på om det var noe på gang mellom dere ekser på den tiden?

– Det er noe som hender med oss der, og det nytter ikke å late som man har det bra – det gjennomskuer folk. For det første er hun jo mammaen til barnet mitt, og en av mine beste venner. Det var fantastisk å jobbe med Anita, og jeg skulle ønske alle andre i vår situasjon hadde gjort det samme. Hun hadde jo laget en sang til meg også – den er med på albumet, og heter «Ordinary People» – en nydelig sang, sier Teigen.

Så var det dette med følelsene.

– Det er rart det der med ord. For hva er forelskelse og hva er kjærlighet? Jeg har begynt å bruke fascinert – som når man blir veldig opptatt av noe, og har lyst til å holde på med det. Kan hende det er noe av det samme som forelskelse. Så lenge man har respekt for hverandre går alt bra. Det er ikke vanskelig å bli glad i Anita. Hun er et kraftsenter, hun er musikk, toner og tekster. Det er bra både for Anita, Sara og meg, sier han.

LES OGSÅ: Teigen fant nye låter i Tønsberg

En sang til Kongen

«Jahn Teigen fra Tønsberg» er blitt en ren hitparade, med sanger mange har et sterkt forhold til. Teigen har plukket låter fra hele sin karriere.

– Det var ikke lett å velge ut musikken, jeg har brukt bare rundt 10 prosent av det jeg har gjort, så det er mye igjen, sier han

– Kommer det noe nytt fra deg snart?

– Jeg lager sanger hele tiden, jeg. Har blant annet flere fine fra da jeg var i Tønsberg i sommer, og satt og så bortover mot Kaldnes og fjorden. Nå jobber jeg med tekstene – det tar litt lengre tid. Nå er det dette albumet som skal ut, så får vi se til neste år hva det blir. Nå i disse Spotify-tider trenger man jo ikke gi ut et helt album heller. Jeg får se hva det blir til. Først skal jeg ha en pause som jeg pleier i januar – på et varmere sted, forteller Teigen.

En melodi kommer trolig før noen andre.

– Jeg har laget en sang til Kongen. En liten klassisk sak som skal spilles inn på nyåret – den må bare orkestreres først. Det blir instrumentalt – instrumentene blir ordene. Han sitter jo der i det fantastiske rommet med fuglene i taket, så det blir mye fløyter.

– Ja, hvordan var det å besøke Kongen i forbindelse med du ble utnevnt som ridder av 1. klasse og fikk medalje i fjor?

– Det var helt heavy det å komme inn på Slottet. Jeg er jo bare Jahn Teigen fra Tønsberg, liksom. Han var så fin han Kongen, altså. Smilte og lo. Jeg må forresten sjekke ut de reglene – jeg er ikke sikker på om det bare er å lage en sang til Kongen.

LES MER: Nå venter kong Harald på ridder Jahn

Fredag kveld besøker Teigen en annen Harald – han i Thomas og Harald på Senkveld på TV2. Og i Tønsberg er snart statuen Nina Nesje lager av Teigen ferdig.

– Det er vel ikke akkurat en statue – det blir litt for stort –, mer en skulptur, sier Teigen.

– Når skal den avdukes?

– Det er ikke bestemt ennå, det må være i forbindelse med noe. Oseberg har jo 10-årsjubileum til våren, og jeg var den første som opptrådte der, så kanskje. Men som sagt – ingen ting er bestemt, sier Teigen fra Tønsberg.

Se intervju med Teigen. Her avslører han blant annet sine juleønsker, og hvordan showsuksessen i Tønsberg har påvirket ham.

 

BRÅK RUNDT TEIGEN-STATUE: – Jeg er en profesjonell kunstner

LES OGSÅ: Mr. Grand Prix

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags