– Alle som jobber her er dyreelskere, sier Kjetil Jansson

Jansson er varehussjef for dyrebutikken PetXL som åpner i Farmandstredet torsdag denne uken. Den ligger i Postens gamle lokaler, under treningssenteret Spenst.

– Vi er en del av Farmandstredet selv om vi har egen utgang og parkeringsplasser mot Slagenveien, sier Jansson.

(SE DE FINE DYRENE I EGEN BILDESERIE LENGER NED I SAKEN. )

– Ta med din firbeinte bestevenn

– Å komme hit skal være en fest, sier Martine Persson (30).

Hun er avdelingsleder for hund og har selv to hunder hjemme.

– Du må gjerne ta med din firbeinte bestevenn inn. Vi har fått flere spørsmål om det går an og det er bare hyggelig. Dessuten er det enklere å for eksempel prøve en sele på hunden da, sier Persson.

Hun gleder seg til å ta imot hunder og eiere og gi råd om alt fra bur, til for, pelsstell, leker eller noe av det andre de kan tilby.

– Avdelingen for hund står for 60–65 prosent av både plassen og omsetningen, forteller varehussjef Jansson.

Mange levende dyr

Varehussjefen viser med glede rundt i det 750 kvadratmeter store butikklokalet. Hundeavdelingen ligger rett innenfor inngangsdøren. Går man lenger inn i lokalet, kan man også oppleve forskjellige levende dyr.

Aileen Brataas (20) er avdelingsleder for reptil og fisk. Hun er i gang med morgenstellet på reptilavdelingen. Det skal gjøres rent, fores og sjekke at temperaturene er riktige inne i terrariene.

– Jeg har holdt på med reptiler på hobbybasis. Nå kan jeg kombinere det med jobb som salgsleder. Det er veldig all right, sier Brataas.

– Hvert terrarium skal ha et varmt og et kjølig sted, og så må man passe på fuktigheten, forklarer Kjetil Jansson kjapt.

– Dyrevelferd er viktig for oss, sier han.


Aileen Brataas viser med glede fram dyrene hun har ansvar for. Det er slanger, firfisler, gekkoer, pinnedyr, skorpioner og enda mer.

(Se dyrene i bildeserien nedenfor)

Alle får lov til å se

– Det er sikkert mange som har lyst til å komme innom bare for å se, så mange spennende dyr som dere har?

– Alle skal få lov til å se, men det er en begrensing på hvor mange som får komme inn og se av gangen, sier Jansson.

I rommet ved siden av er Michelle Hov (27) i full gang med morgenstellet av dyrene hun har ansvar for. Hun er avdelingsleder for smådyr: fugler, gnagere og katt. Hov har både jobbet ved dyreklinikk og har hatt mange ulike dyr selv.

– Jeg har hatt undulat, hamster, katt, hund, hest, chinchilla og kanin, ramser Hov opp.

Nå gleder hun seg til butikken åpner og kundene kommer.

– Det blir kjempemoro. Vi gleder oss til å vise kundene hva vi har jobbet med de siste ukene.

Bildeserie

Mange spennende dyr å se

Vil også ha hundefrisør og klinikk

PetXL er en varehuskjede som for tiden er i vekst, forteller Kjetil Jansson.

– Det er butikker i Stavanger, Oslo, Kristiansand, Ålesund, Trondheim, Haugesund. Nå også i Tønsberg og det skal åpne en på Østfoldsiden, forteller han.


Hvis alt går etter planen vil PetXL i Tønsberg etter hvert også kunne tilby både hundefrisør og klinikk. Og det skal ligge i bygget ved siden av dyrebutikken.

– Vi ønsker å være en kjede som dekker alt. Vi ønsker en full klinikk med mulighet for operasjoner, røntgen, svømmetrening og rehabilitering. Det er målet, forteller Kjetil Jansson.