Nå gjør de verkstedbesøket like kort som en tannlegetime

JOBBER I TEAM: Pål Rude og Siv Petersen jobber i team for at verkstedbesøket skal bli så kort som mulig.

JOBBER I TEAM: Pål Rude og Siv Petersen jobber i team for at verkstedbesøket skal bli så kort som mulig. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Føles det trøblete hver gang bilen må på verksted? Volvo prøver nå å gjøre verkstedbesøket like kort som en tur til tannlegen.

DEL

Bil-Service i Tønsberg er først ut i Norge med konseptet som kalles Volvo Personlig Service.

Målet er å gjøre verkstedoppholdet kortest mulig. Dermed kan kundene vente mens bilen blir ferdig, og slipper trøbbelet med å reise til og fra verksted uten bil morgen og ettermiddag.

– Volvo var først ute med «fastlege», det vi kaller personlig servicetekniker. Nå er vi i gang med det nye konseptet der to og to teknikere jobber på bilen, forteller Petter Jørgensen, markedssjef i Bil-Service-systemet i Vestfold.

Bilforhandleren lar Volvos konsept omfatte alle bilmerker som selges hos Bil-Service.

LES OGSÅ: Denne sprayen gjør at bilene kan se deg bedre i mørket

Fornøyde kunder

«Fastlegeordningen» som Volvo-importøren innførte i 2010, er blitt en suksess for det svenske bilmerket. I en pressemelding fra importøren Volvo Cars Norway fremgår det at ordningen har bidratt til økt kundetilfredshet. I pressemeldingen heter det: «Volvo Cars har nå de mest fornøyde kundene i norsk bilbransje, ifølge Handelshøyskolen BIs «Norsk Kundebarometer» 2016".

Innføringen av Volvo Personlig Service innebærer altså at to teknikere jobber på samme bil samtidig. Dermed tar arbeidet kortere tid og gjør at kunden kan vente mens bilen er på verkstedet.

– I tillegg er de som jobber i verkstedet såkalte personlige serviceteknikere, det vil si at all kundebehandling, ekspedisjon og betaling skjer inne i selve verkstedet, forteller Kay-Ronny Gasmann, servicemarkedssjef i Bil-Service.

Mange av kundene hans har allerede valgt å vente i lokalene på Stensarmen, fremfor å reise til og fra hjem eller jobb uten bil.

LES OGSÅ: Nesten 1.000 nordmenn har kjøpt – før bilen kom til forhandlerne

Trent i et halvt år

I mer enn et halvt år har Volvo-teknikerne i Tønsberg trent på å jobbe i par. Fordelene er mange, også internt på verkstedet. I tillegg til at kundene får kortere ventetid, deler de som jobber i verkstedet kompetanse.

Det at kundemottaket er nedlagt og at kundene henvender seg direkte i verkstedet, stiller dessuten krav til orden og struktur.

– Jeg vil også tro at det er motiverende for teknikerne å møte kunden ansikt til ansikt, sier Petter Jørgensen.

Hele Volvo-systemet i Vestfold, som består av forhandlere i Larvik, Sandefjord, Tønsberg og Holmestrand, har i noen år hatt ordningen med «fastlege».

Etter at Bil-Service i Tønsberg er sertifisert for team-jobbing i verkstedet, blir ordningen rullet ut til de andre Bil-Service-avdelingene i Vestfold og til Volvo-forhandlerne ellers i landet.

LES OGSÅ: Generasjonsskifte og ny toppleder i Bil-Service

– Klare avtaler

Volvo er ganske alene om fastlege-fokuset i bilbransjen. Toyota Norge har et lignende konsept kalt Toyota Express Service, men det gjelder kun for næringslivskunder.

Norges mest solgte bilmerke Volkswagen selges av Møller-forretningene rundt om i fylket. På Møller Bils hjemmeside fremgår det at kundene tilbys erstatningsbiler eller hente- og bringetjeneste.

Daglig leder for Møller Bil i Tønsberg, Stein Are Olsen forteller at hans system fokuserer på tre suksesskriterier i verkstedet: Klare avtaler, høy kompetanse og god oppfølging.

– Et velfungerende verksted er svært viktig for kunders valg av forhandler og bilmerke, sier Olsen.

Artikkeltags