Salget av dieselbiler faller

Dieselbilene er allerede på vikende front, ifølge salgsstatistikken. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Dieselbilene er allerede på vikende front, ifølge salgsstatistikken. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En uke før dieselforbudet i Oslo var et faktum, viste salgsstatistikken at diesel er blitt mindre populært blant dem som kjøper nye biler. Snaut hver tredje nye personbil i 2016 var en dieselbil.

DEL

Nærmere bestemt hadde 31 prosent av de nye bilene i fjor dieselmotor. Året før var andelen 41 prosent, mens den i toppåret 2011 var hele 75 prosent, skriver VG , basert på tall fra bransjeorganisasjonen Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

I Oslo er diesel allerede mindre populært enn andre steder i landet. Hver fjerde nyregistrerte personbil i hovedstaden i fjor gikk på diesel.

OFV-direktør Øyvind Thorsen tror ikke dieselforbudet som innføres i Oslo tirsdag er riktig grep for å få ned forurensningen.

– Her burde alle bidra og ta sin andel av belastningen. Man kunne for eksempel heller hatt datokjøring hvor siste nummer på registreringsskiltet avgjør om du kan kjøre, sier han. Thorsen legger også til at mange gamle bensinbiler slipper ut vel så mye NOx og partikler og virvler opp like mye veistøv som dieselbiler.

– Bensinbiler er ikke nødvendigvis bedre, sier Thorsen. (©NTB)

Artikkeltags