Minst seks nye biler får norgespremiere i Tønsberg til helgen

EKSTRA I ÅR: Morten Danby i Brankos Auto og Petter Jørgensen i Bil-Service har rigget mange bilmesser. Men i år kan bransjen vise fram ekstra mange helt nye merker og modeller, som får norgespremiere i Tønsberg, i Vestfoldhallen.

EKSTRA I ÅR: Morten Danby i Brankos Auto og Petter Jørgensen i Bil-Service har rigget mange bilmesser. Men i år kan bransjen vise fram ekstra mange helt nye merker og modeller, som får norgespremiere i Tønsberg, i Vestfoldhallen. Foto:

Nybilinteresserte nordmenn bør finne veien til Vestfoldhallen i helgen. Der er det flere norgespremierer enn noen gang før.

DEL

Noen av bilene som blir presentert er ennå ikke vist offentlig andre steder i landet. Andre merker stiller med oppgraderte versjoner av eldre modeller.

– Det har aldri vært så mange lanseringer av helt nye biler før, sier en lettere opprømt Morten Danby.

(Saken fortsetter under bildet)

NYLANSERINGER: Bildet er fra fjorårets bilmesse. I år blir det flere nylanseringer i Vestfoldhallen.

NYLANSERINGER: Bildet er fra fjorårets bilmesse. I år blir det flere nylanseringer i Vestfoldhallen. Foto:


Til vanlig er han sjef på Brankos Auto, forhandleren av Subaru og koreanske SsangYong. Men i helgen er han alle bilforhandleres mann. Derfor deler han gladelig av nyhetene de har servert ham som fristelser for bilinteresserte:

Kineserne kommer

– I Vestfoldhallen blir det norgeslansering av en helt ny kinesisk bil, Chery. Og vær trygg, kinesiske biler kommer som et lokomotiv inn i den norske bilbransjen. De koster mellom 200.000 og 300.000 kroner, og kaprer mange som ellers ville kjøpt bruktbiler. Her er det et umettelig marked, fordi folk får nye biler med fem års garanti, sier Danby.

(Saken fortsetter under bildet)

HELT NY: SsangYong er bare én av flere helt nye biltyper som i løpet av helgen blir utstilt i Vestfoldhallen.

HELT NY: SsangYong er bare én av flere helt nye biltyper som i løpet av helgen blir utstilt i Vestfoldhallen. Foto:


Og han fortsetter å liste opp hvilke andre nye biltyper som for første gang (i Norge) blir å se i Vestfoldhallen, som ligger mellom Greveskogen videregående skole og Hortensveien.

  • Skoda Scala (Golf-klassen)
  • Subaru Forrester (nytt karosseri/plattform)
  • Audi Q5 hybrid
  • SsangYong Korando
  • Ford Ranger Raptor Performance
  • VW Passat i ny versjon
  • Audi A4 og A5 (Facelift)
  • Mercedes-Benz EQC 400
  • Lexus UX 250 H
  • Opel Grandland (hybrid)

– Det ser nesten ut som Tønsberg blir den nye bilbyen i landet?

– Nei, jeg tror det er litt tilfeldig at det blir så mange nybillanseringer for Norge akkurat i Tønsberg denne helgen. Noen merker pleier å lansere nye årsmodeller i august og september. Men det har jeg hørt, at flere av de helt nye bilene faktisk er lagervare. Det betyr at kundene kan få dem i løpet av to uker. For andre merker må de belage seg på å vente, sier Morten Danby, som peker på muligheten for å prøvesitte helt nye biler, under tak, i løpet av to dager – uten å bruke arbeidstiden til å fly rundt på biljakt.

Utveksler kunder

– Vestfoldhallen har vist seg å være svært viktig for bilbransjen i Tønsberg. Før hadde vi bilmessa i Gunnarsbøparken, og det pleide å regne. Nå er vi under tak, på en fin, grønn matte, sier Danby videre, og peker på det han opplever som et unikt samarbeid mellom butikkdrivende som ellers burde være bitre konkurrenter.

– Nei da, vi samarbeider svært godt. Så godt at vi gjerne sender kunder til hverandre, om vi selv ikke kan tilby dem en bil som passer perfekt.

Artikkeltags