Denne bilen kan forandre livet til mange: – Nå kan dobbelt så mange få jobb her

GAVMILD: Daglig leder Stein Are Olsen i Møller Bil Tønsberg har brukt endel penger for at Skaperverkets transporttjeneste kunne få en ny varebil. Sjåfør Helge Molstad gleder seg til å kjøre med denne splitter nye bilen og til å få flere kjøreoppdrag.

GAVMILD: Daglig leder Stein Are Olsen i Møller Bil Tønsberg har brukt endel penger for at Skaperverkets transporttjeneste kunne få en ny varebil. Sjåfør Helge Molstad gleder seg til å kjøre med denne splitter nye bilen og til å få flere kjøreoppdrag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Nå tjener vi greit med penger og da synes vi det er riktig å gi noe tilbake til samfunnet, sier daglig leder Stein Are Olsen i Møller Bil Tønsberg som har sponset den nye varebilen til Frelsesarmeen.

DEL

TØNSBERG: – Det er veldig morsomt det, sier Helge Molstad og setter seg bak rattet i den nye Volkswagen Caddy.

Det er tydelig at han kommer til å trives her. Helge jobber som sjåfør i transporttjenesten til Skaperverket, som er en av fem små bedrifter til Frelsesarmeen hvor folk utenfor arbeidslivet får jobberfaring og en ny sjanse.

Fra før disponerer Frelsesarmeen en varebil de bruker til gatefotballen og transport av mat. Nå dobler de altså bilparken takket være en gave fra Møller Bil i Tønsberg som har subsidiert kraftig den nye bilen.

– Helt topp

– Det er vi veldig glade og takknemlige for. Det er helt topp for oss. Vi har hele tiden ønsket å utvikle transporttjenesten vår. Nå får vi muligheten. Dette vil gi oss fleksibilitet. Vi kan ta flere og ulike type oppdrag, sier Kjell-Richard Landaasen i Frelsesarmeen.

Daglig leder Stein Are Olsen i Møller Bil Tønsberg forteller at de hadde lyst til å bidra til lokalsamfunnet.

– Vi synes det er riktig å vise samfunnsansvar når vi har økonomisk mulighet til det. Møller-gruppen har en tradisjon på det sentralt, så vi hadde lyst til å gjøre noe også  lokalt. Vi har diskutert dette og det var mest stemning for å gi til veldedige organisasjoner.

Tidligere har selskapet støttet Røde Kors og Kirkens Bymisjon. Nå er det altså Frelsesarmeen som får bidrag fra bilforhandleren.

LES OGSÅ: Helge har fått et nytt liv: – Gleder meg til jobben hver dag

Fast rute til Oslo

Den nye bilen skal brukes blant annet til å hente mat som Frelsesarmeen deler ut til de trengende hver uke, andre kjøreoppdrag for Fretex, og til å utvikle transporttjenesten på Skaperverket.

– Vi ønsker å starte en fast rute til Oslo en gang i uken som budbil. Vi har allerede en bedrift som har spurt oss om å kjøre. Vi er åpne for å ta imot ulike oppdrag, sier Landaasen.

Den nye bilen kan brukes til mange nyttige ting, men først og fremst kan den forandre livet til folk. 

– Vi kan doble antall mennesker som kan jobbe i transporttjenesten og som kan få en meningsfull hverdag, sier Landaasen.

LES OGSÅ: I denne nye kafeen får du «Grøt to go»

Fikk verdighet tilbake

Det vet Helge alt om. Da han begynte å jobbe hos Frelsesarmeen, fikk han verdigheten tilbake. Helge var rusavhengig i over 20 år og rusfri i tre år. Jobben som sjåfør har hjulpet ham å holde stø kurs.

– Jeg fikk ansvar, tillit og støtte. Det gir en mestringsfølelse som er utrolig viktig. Da vokser du som menneske. Du får et helt annet liv og helt annen verdighet, sier Molstad.

I tillegg til transporttjeneste finner du på Skaperverket også kafé, sykkelverksted, en avdeling som klargjør varer til Fretex-butikken og et trykkeri som trykker logoer på idrettstøy og arbeidsklær.

LES OGSÅ: Henning var en av byens verste sykkeltyver – nå driver han sykkelverksted

– Det som er fint, er at oppgavene folk gjør her er reelle. De gjør en forskjell. Det er så fint kunne få hjelp lokalt til dette arbeidet. Vi har ikke budsjett til å kunne kjøpe en slik bil vi fikk støtte til nå, sier Landaasen.

Og Stein Are Olsen er glad for å kunne hjelpe.

– Det har ikke alltid vært slik, men nå tjener vi greit med penger og synes det er både riktig og viktig og gi noe tilbake til lokalsamfunnet, sier Olsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.