Han er verdensstjerne i sin nisje, og han kommer til Vestfold

AKSJEMEGLER: Larry Kosilla droppet karrieren som aksjemegler for å polere biler. Det har gjort ham verdensberømt innenfor detailing-faget. (Pressefoto)

AKSJEMEGLER: Larry Kosilla droppet karrieren som aksjemegler for å polere biler. Det har gjort ham verdensberømt innenfor detailing-faget. (Pressefoto)

Artikkelen er over 1 år gammel

Larry Kosilla droppet aksjemegler-jobben på Wall Street for å gjenoppta sin ungdoms drømmejobb, å polere biler.

DEL

I dag lever han av å stelle noen av verdens mest ekstreme samlerobjekter på fire hjul, fra sin base i New York.

Helgen 3.-5. mars er han det største trekkplasteret på European Bigfoot Seminar, som arrangeres på Oseberg-hotellet i Tønsberg.  Arrangør er Andebu-firmaet Holgers.

I kombinasjon med fagseminarer for de mest interesserte, er hotellets lobby tilrettelagt for publikumsopplevelser.

Etter seminaret i fjor, der folk fra 17 nasjoner deltok på fagseminaret, fikk arrangøren mye ros.

LES OGSÅ: Slik får du bilen din til å skinne

Det skal skinne

Detailing er fagbegrepet. Poenget er å få frem så stor dybde i lakken at Marianergropa i Stillehavet fremstår som et skvalpeskjær.

Det skal skinne, det skal være perfekt. Som alt annet avansert håndverk tenderer det mot kunst.

Quality-hotellet gjøres om til en diger garasje den første helgen i mars. Arrangøren av Tønsberg Boat Show og Tønsberg Båtrace, Frode Sundsdal, hjelper Holgers med å gjennomføre arrangementet.

Programmet starter fredag, med seminar for bilbransjen. Lørdag og søndag er det så et detailing-seminar,  der deltagerene lærer avansert bilpleie. I tillegg vil altså hotellfoajeen være åpen for publikum, som både kan se på en rekke sportsbiler og se demonstrasjoner på detailing-faget.

LES OGSÅ: Litt vedlikehold kan spare deg for store utgifter

Andebu står bak

Andebu-bedriften Holgers står bak. Skandinavias ledende leverandør av lakkeringskabiner for bilbransjen er også norsk agent for Rupes. I bilverdenen er det italienske merket en av de store aktørene på bilpleie.

Rupes ble etablert i 1947, men lanserer stadig nyheter. En av nyskapningene er bigfoot-maskinene.

– Maskinene polerer på en helt annen måte enn ordinære maskiner. Polerflaten bevegere seg på samme måte som pusseflaten på en eksentersliper, forteller Rune Sørensen, salgssjef hos Holgers og arrangør av bilpleie-helgen i Tønsberg.

LES OGSÅ: Halvparten av oss slurver med dette

Norge er viktig

Det norske bilpublikummet er for øvrig viktig for de store leverandørene av utstyr for detailing. Nordmenn er kjøpesterke, og den norske bilparken er både dyr og påkostet.

Detailers Club Norway samler en rekke av de virkelige entusiastene i Norge. Under diskusjonsforumet på klubbens nettside har de heteste diskusjonstrådene over 70.000 innlegg.

Klubben, som har eksistert siden 2007, har passert 10.000 medlemmer.

Artikkeltags