Stjerneår for Mercedes kronet med sølv

TOK SØLVPLASSEN: Henning Solberg (til venstre) tok sølv i konkurransen Årets Mercedes-selger i Norge, markedssjef Joachim O. Cedergren viser frem beviset på at Bertel O. Steen i Tønsberg også tok sølv i konkurransen Årets Mercedes-forhandler.

TOK SØLVPLASSEN: Henning Solberg (til venstre) tok sølv i konkurransen Årets Mercedes-selger i Norge, markedssjef Joachim O. Cedergren viser frem beviset på at Bertel O. Steen i Tønsberg også tok sølv i konkurransen Årets Mercedes-forhandler. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Mercedes tok for seg i Vestfold i 2015. Tønsberg-forhandleren økte salget i kjerneområdet sitt med 40 prosent.

DEL

Det ble nylig kronet med sølvplassering både for forhandler Bertel O. Steen i Tønsberg og for selger Henning Solberg.

Forretningen på Kilen i Tønsberg ble kun slått av en bilbutikk i Molde i konkurransen om å være Årets forhandler.

Konkurransen er det importør Mercedes-Benz Norge som står for.

Sølvplass ble det også til Henning Solberg i konkurransen om å være Årets selger.

I Tønsberg økte antallet nyregistrerte personbiler fra den tyske premium-produsenten fra 128 biler i 2014 til 179 i fjor.

LES OGSÅ: Kjøperne har blitt 20 år yngre

Bredt modellspekter

– Mercedes er et premium-merke som favner stadig bredere, mener Joachim O. Cedergren, markedssjef hos Tønsberg-forhandleren. Han mener den enorme salgsøkningen skyldes to faktorer: Nye modeller, og bredden av modellspekteret.

– Dagens bilmarked er veldig nyhetsdrevet. Mercedes har lansert nye modeller på løpende bånd de siste årene. Det slår selvsagt positivt ut på salget, sier Cedergren.

Bertel O. Steen har to forhandlere i Vestfold, den andre ligger i Larvik.

LES OGSÅ: Her er verdens største forhandler av Mercedes Geländewagen

800 biler

Den offisielle registreringsstatistikken fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at 359 nye personbiler fra den tyske premium-produsenten rullet ut på Vestfold-veiene i 2015. Året før var tallet 299.

OFV-tallene skiller på fire distrikter her i fylket, hvorav Tønsberg og Nord-Jarlsberg er Tønsberg-forhandlerens ansvar. Her økte det samlede salget av personbiler fra 175 til 227, en økning på 30 prosent.

Fra forhandleren i Larvik betjenes distriktene Sandefjord og Larvik. Her økte salget fra 124 til 132 personbiler.

Salget er for øvrig spredt på en rekke modeller. 90 B-klasse er nyregistrert, 60 C-klasse, 53 CLA og 41 GLA. I andre enden av skalaen er det nyregistrert en S-klasse, en av premium-merkets absolutte toppmodeller.

Artikkeltags