Det virker som om alle har panikk og vi trenger noe eller noen til å lede oss

HVA SKAL GJØRES? «Jeg har verken kompetanse eller energi nok til å lage en så stor plan, men jeg vil så gjerne hjelpe», skriver Isak Solberg.

HVA SKAL GJØRES? «Jeg har verken kompetanse eller energi nok til å lage en så stor plan, men jeg vil så gjerne hjelpe», skriver Isak Solberg. Foto:

Av

Nå er det klima-kaos.

DEL

MeningerJeg føler på presset fra alle kanter. Jeg skjønner det er unødvendig, men det er sånn det er når man har generalisert angst. Det kommer fra skole- å måtte få de beste karakterene det er mulig i alle fag, fra samfunnet- om å måtte se ut på en spesiell måte og å være «perfekt», fra sosiale medier- om å måtte ha det «perfekte» liv, fra det sosiale dagliglivet- om å måtte oppføre seg ordentlig og få alle til å like meg, og så mye mer. Men det eneste presset jeg har lyst til å måtte bry meg om er tidspresset vi har på å endre levemåten vår på. 

Vi har 11 år på oss for å redusere klimagassutslippene med 40 % for å begrense den globale oppvarmingen til under to grader, i følge klimaloven i Norge. Dette er en så kort tidsfrist. Jeg føler meg helt hjelpeløs. Det har vært masse om miljø og klima skrevet om i andre artikler, på nyhetsartikler og generelt i media. Allikevel føler jeg at ingenting blir gjort. Det virker som om alle har panikk og vi trenger noe eller noen til å lede oss.

Det er et sterkt behov for helt konkrete ting som kan gjøres av oss som enkeltpersoner, samfunn og nasjonalt. Hvorfor har jeg ikke sett dette? Hvorfor føler jeg at det er mitt ansvar å delegere denne oppgaven til noen? Hvem er det som har ansvar for dette? Jeg har verken kompetanse eller energi nok til å lage en så stor plan, men jeg vil så gjerne hjelpe!

Jeg er desperat, det er det jeg er. Desperat etter løsninger som er gjennomførbare og som kan settes inn før tidsfristen vår er ute. Til vanlig er jeg en som utsetter ting fordi jeg er redd for å gjøre feil, men den største feilen vi kan gjøre her er å ikke gjøre noe. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags