McDonald's får serveringsbrett av resirkulert plast

Av

McDonald’s i Norge produserer nå serveringsbrett av marint plastavfall fra Nordlandskysten. Bak produktet står den norske gründerbedriften The Good Store.

DEL

Gjennom bærekraftstiltaket Scale for Good har McDonald’s satt et globalt mål om at all emballasje skal være fra fornybar, resirkulerbar eller fra en sertifisert kilde innen 2025.

– Som en gründerbedrift er det viktig for oss at vi har selskaper som McDonald’s, med finansielle muskler, som er villige til å ta sjansen. Dette er en bærekraftig løsning som flere selskaper kan ta i bruk, sier Gründer i The Good Store, Lasse Johansen.

I tillegg skal 100 prosent av serveringsemballasjen resirkuleres på samtlige restauranter globalt.

McDonald’s serverer 35 millioner gjester i året, og har igangsatt en rekke ulike tiltak for å bli mer bærekraftige.

Nylig ble alle plastsugerør byttet ut med nedbrytbare papirsugerør i hele landet; nå er det serveringsbrettene som står for tur.

– Plastbrettene ble testet på en av restaurantene våre i desember, med svært vellykkede resultater. Nå skal brettene rulles ut til McDonald’s restauranter i hele Norge, sier Pia Martinsen Mellbye, Managing Director Food Folk Norge AS.

LES OGSÅ: Nå har den nye restauranten åpnet: – Det manglet et spisested her

LES OGSÅ: Ren elv betyr frisk fjord

LES OGSÅ: Dette huset blir det første i sitt slag i Norge – og her slipper du å bruke en eneste krone på oppvarming

Artikkeltags