Gjennom en serie politiske vedtak er grunnstrukturene i vårt samfunn endret, der klima og globalisering har trumfet norske interesser. Når to partier med samme politikk, som f.eks. i kraftpolitikken, får så ulik oppslutning hos velgerne, bør man stille seg spørsmålet om høyre-venstreaksen i politikken er over. Politikken handler i dag mer om saker i en tredimensjonal virkelighet, der mindre partier oftere er i opposisjon mot de store partiene enn mot den erklærte hovedmotstander.

Det grønne skiftet har våre politikere fra Ap og H bestemt seg for å gjennomføre i tråd med internasjonale avtaler, uten å ta inn over seg velgernes mening. For mange velgere blir demokratiets bunnstruktur utfordret, der politikerne skulle være folkevalgte representanter og tjene sine velgere.

Resultatet blir avmakt og større avstand mellom folkeviljen og våre politiske partier. Nye motkrefter til det etablerte, som Industri- og Næringspartiet, får med det gode rammevilkår for å vokse, da velgerne leter etter alternativer der de etablerte har sviktet.

LES OGSÅ: Ett skritt nærmere havvindskraftverk – til tross for sterke protester: - Vi må gi berørte anledning til å reagere

Ble advart

Strømsaken er kanskje det tydeligste eksemplet. Med klima som alibi skal samfunnet elektrifiseres. Et politisk styrt fremtidig kraftunderskudd skulle hindres ved store utenlandskabler for å utveksle strøm. Resultatet har blitt en prissmitte fra Europa som både Ap og H ble advart mot. Like fullt skulle Norge bli Europas batteri!

Kraftunderskuddet som skal komme, og som Ap og H er så opptatt av å tette, er et resultat av det mange av oss anser som håpløse prosjekter uten livets rett uten gigantiske statlige subsidieringer. Subsidieringer er prioriteringer foretatt av våre folkevalgte. Sist ute er nå TikToks nye datalagringssenter på Hamar, som vil stå for hele 10 prosent av det fremtidige kraftunderskuddet. Skapt av og for Ap og H.

Hva tjener samfunnet på et slikt datalagringssenter for videosnutter? Absolutt ingen ting. Ap og H kan derimot snart bekrefte at deres advarsel mot kraftunderskuddet er reelt, og vi må voldta vår natur med vindmøller, selv om det skulle bryte mot menneskerettighetene for vårt urfolk. Her kan ikke 2.500 kg reinsdyrkjøtt trumfe strømforsyning tilsvarende forbruket til Trondheim by.

LES OGSÅ: TV-serien «Exit» og vindturbiner langs vestfoldkysten

Går foran fornuften

Klimaalibiet trumfer også fornuften. Den norske sokkelen skal i Hs og Aps våte drøm elektrifiseres. Dette for å kutte CO₂-utslippene fra Nordsjøen. Dette prosjektet alene vil ta 20TW/h av vår totale kraftproduksjon på 153TW/h. Slikt blir det kraftunderskudd av! Gassen som da ikke lenger blir brent i Nordsjøen for å drive produksjon kan da selges til Tyskland.

Spørsmålet enhver Ap- og H-velger bør stille sitt parti er: Hvorfor er det bedre for klimaet at gassen brennes opp i Tyskland enn i Nordsjøen?

Svaret er: På papiret! Ved å elektrifisere sokkelen vil Norge kanskje nå sine klimamål som de har forpliktet seg til, selv om det globalt ikke blir kuttet noen som helst CO₂-utslipp. Man må være politiker i Ap eller H for å forstå logikken bak dette håpløse klimaalibiet!

FN har selv pekt på kjernekraft som en forutsetning for det grønne skiftet. Her i Norge velger olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) totalt å avvise en slik løsning. Høyre har kanskje sett noen meningsmålinger, og Erna åpnet derfor døren på gløtt for kjernekraft. Lite troverdig!

LES OGSÅ: Her kan det komme et gigantisk solkraftverk – kommunen krever svar på flere spørsmål

Enorme strømtyver

Vår næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) jubler over å kunne drysse milliarder i subsidier til hydrogen- og batterifabrikker. Alle prosjektene er enorme strømtyver uten mulighet for å kunne drive lønnsomt dersom de skal betale det velgerne oppfatter som normal pris pr. kW/t. Naturen ofres sammen med velgernes personlige økonomi. Norske småbedrifter blør, og antall konkurser øker for hver måned. Ennå godt at den norske krona svekker seg så kraftig at den sammen med energiprisene skaper den høyeste inflasjonen vi har sett siden -80-tallet. Da kommer Norges Bank med nådestøtet for mange velgere og setter opp renten!

LES OGSÅ: Kjernekraft nødvendig for energiomstillingen?

Klimaalibiet trumfer sunn fornuft. Klimaalibiet setter miljøvern i skyggen når H og Ap skal gjøre de riktige prioriteringene for sine velgere. H og Ap har etter min mening gått seg bort i den grønne skogen, og jeg heier derfor på alle utfordrere til disse partiene som kan bringe fornuft inn i fremtiden!