Gir elevene klimapermisjon: – Setter stor pris på engasjerte elever

FRAVÆR: Nå kan elever ved ungdomsskolene i Tønsberg streike for klimaet med skolens velsignelse.

FRAVÆR: Nå kan elever ved ungdomsskolene i Tønsberg streike for klimaet med skolens velsignelse.

Tønsberg-skolene gir elever som har lyst til streike for miljøet, mulighet til å få fraværet registrert som dokumentert fravær.

DEL

Brevet fra kommunaldirektør Mette Vikan Andersen ble sendt ut mandag.

– Tønsberg-skolen setter stor pris på engasjerte elever som involverer seg i samfunnsaktuelle temaer. Vi ser at mange elever viser interesse rundt «Skolestreik for klima» hvor elever oppfordres til skolestreik fredag 22. mars, skriver Mette Vikan Andersen i brevet som er sendt ut til kommunens ungdomsskoler.

LES OGSÅ: Disse ungdomsskoleelevene skal skulke skolen for klimaet – vil ha med enda flere: – Når vi er ferdige med utdanningen vår kommer vi til en ferdig oppbrukt jordklode

Videre i brevet står det at elever som ønsker å delta på streiken, kan søke om permisjon via sin kontaktlærer, eller melde inn fraværet med begrunnelse til kontaktlærer.

– Det vil da bli registret som dokumentert fravær, opplyser Vikan Andersen, som legger til at elevene ikke har mulighet til søke om at dette fraværet ikke føres på vitnemålet.

Undervisning ellers på skolen kommer til å gå som normalt denne dagen, og kommunen påpeker at det er elever og foresattes eget ansvar å ta igjen tapt undervisning.

I brevet ramser kommunen også opp andre måter å markere sitt syn på, som å dele ut flyers, underskriftskampanje, leserinnlegg og stands i storefri.

LES OGSÅ:

Ja, vi støtter klimastreiken!

På fredag bør alle lærere som selv forventer å beholde sin egen streikerett avstå fra å føre fravær på elever som kjemper for sin fremtid

Det mest gyldige fravær noensinne!

Kan dere ikke ta litt føkkings ansvar?

Artikkeltags