Liv og lære! Ikke alltid så lett for alle, ei heller for våre folkevalgte. Men når varaordføreren i Færder som er i koronakarantene, krysser flere kommunegrenser for å komme seg på dagstur til Skrim, skurrer det i mine ører.

Han beroliger i en post på Facebook, rikt utstyrt med bilder fra turen, med at det var bare tre mennesker i skiløypene. Vel, herr varaordfører- alle de andre holdt seg vel hjemme slik vi er oppfordret til av myndighetene.

Færder kommune, har som Kongsberg kommune, bedt hytteeierne holde seg hjemme. De fleste av oss følger denne oppfordringen. Vi drømmer om hvite vidder og dagen vi igjen kan komme oss til hytta. Da er varaordføreren en ytterst spesiell representant for våre folkevalgte.

Les om skituren her

Forøvrig må det være svært lite å gjøre i Færder kommune når varaordføreren kan bruke en hel arbeidsdag i skiløypene og bilen. Andre jeg kjenner som har hjemmekontor eller er i karantene, arbeider hvis de er friske.

Og frisk må sannelig varaordføreren være som i TB-saken forteller om alle milene han tilbakela i det ensomme fjellandskapet i mitt hytteområde.
Mulig at dette er lov, men klokt var det ikke herr varaordfører! Så kanskje du skal ringe en politiker neste gang du trenger råd? En erfaren som kan forklare deg hvilken rollemodell du nå er for innbyggerne, spesielt i krisetider. Og hva med i fremtiden heller å legge ut FB-meldinger som oppfordrer små og store til å delta i den store dugnaden i stedet for å fortelle oss om hvordan vi kan finne smutthull for egen nytelse?

Og, - hvem hadde du forøvrig ringt til hvis du brakk beinet der ute i vintereventyret i Kongsberg kommune? Fastlegen i Færder?