Vi er stolte over hva dette frivillige orkesteret får til for vår skyld. Jeg har hatt gleden av å høre på orkesteret mange ganger og Stiftelsen Gamle Tønsberg bruker orkesteret ved avdukinger av våre kirkemodeller. 8. mai stiller de også opp og deltar i markeringen av frigjøringsdagen.

Denne gangen har orkesteret, som har over 40 musikanter, øvet frem en rekke herlige stykker fra film og scene: «Trollmannen fra Oz». «Sound of Music». Toreadorens arie fra operaen «Carmen», «Oklahoma», «Porgy and Bess», «Jurassic Park», «My Fair Lady». «Broadway Spectacular.»

Som vanlig har Tønsberg Byorkester fått med seg noen fremragende solister. En av de store Jazzpianistene i Norge, Magne Arnesen, opprinnelig tønsberggutt, skal delta med en egen avdeling, sammen med Tønsberg Byorkesters egen Kjell Gunnar Hoff, som spiller tenorsax. På operasiden skal barytonsangeren Ole Jørgen Kristiansen fremføre «Votre Toast» fra «Carmen». Tønsberg ByorkestersTommy Roen skal være solist på flygelhorn og spille «Misty». «Over The Rainbow» skal fremføres av orkesterets eget medlem Trude Skau.

Tønsberg Byorkester er et glimrende eksempel på hvordan frivillige sammen kan dyrke sin hobby og få en meningsfylt fritids- og/eller pensjonisttilværelse. Til glede for oss andre, som setter pris på hva byen kan trylle frem av kultur. Denne gangen er det Søndre Slagen kirke som er arenaen. Her er det plass til mange og det pleier å være «stinn brakke» som det heter. Det er godt med litt kulturelt påfyll.