Mange mennesker har vel enten opplevd å være offer for møkkafolk, eller de har vært utsatt for/ opplevd traumer som setter sine spor.

Selv om man en eller annen gang har vært offer for noe så hjelper ikke offerholdningen deg og din livskvalitet. Så legg det vanskelige bak deg og bli en mye mer aktiv aktør i eget liv. Bli sjef i eget liv, i stedet for å leve ditt liv som et offer for omstendighetene.

Dette er selvfølgelig lettere sagt enn gjort. Men man kan prøve så godt man kan.

Man kan skaffe seg hjelp. God hjelp handler om å få støtte til å utvikle både det kognitive og det fysiologiske. Det å delta i terapeutisk arbeid, – for å rydde i hodet og for å rydde i kropp er en god tilnærming.

Man kan bli kjent med trossystemene sine. Det få lov til å se «offertrossystemen» sine i hvitøyet kan være til hjelp.

Å kom igjen a gitt. Har det gitt deg livsglede å være i offerenergien de siste 10 årene? Nei det har det ikke.

Man kan trene på å sette grenser. Man kan gjøre det slutt med venner også. Jeg vil ikke være venn med deg lenger for du behandler meg dårlig. Hasta la vista. I Will not be back.

Man kan få hjelp til å roe ned nervesystemet slik at kroppslig anspenthet og smertetrykk reduseres. Kanskje man får igjen søvnen også. Med to timer mer søvn i døgnet så kommer du til å bli supermann/ superkvinne.

Vi må alle kjempe i våre liv. Hvorfor skal det være annerledes for deg. Jeg skjønner du har opplevd vonde ting. Men prøv å kom deg ut av offerenergien.

Man kan erkjenne at det er en selv som er ansvarlig for sitt eget liv. Fra i dag og fremover.

Jeg er ansvarlig for mitt liv.

Jeg er en «bad motherfucker» som ruler I mitt eget liv.

Frank Zappa sa: «Hvis du lever ditt liv slik foreldrene dine sier du burde, presten i bygda sier, sjefen din sier, politikerne sier, tv-folk sier – og du mistrives, så fortjener du det.

Sterke ord for pengene, men han har et poeng. Lev ditt liv så du blir glad. Ikke lev ditt liv så andre blir glad. Lev ditt liv. Det er ditt liv. Ikke andre sitt. Vær deg selv. Ikke alle andre.

Det å være i offerenergien ødelegger for deg. Det ødelegger for vennene dine og familien også. Himmel og hav å slitsomt det er å snakke med folk som spiller den negative platen om og om igjen.

For pokker. Reis deg og bli en aktør i livet ditt. Dette kan du si til deg selv når du ser deg i speilet. «Jeg er ikke en offer for en dritt. Fuck off jævla manipulerende pliktkjørende indre dialog. Fuck jævla drittsekker som tusler rundt i livet mitt og sier skyldinfiserte ting for å holde meg nede. Jeg er ferdig med dette nå. Jeg går videre.

Jeg eier mitt liv. Du eier ditt. Kom deg vekk fra tomten min.

Man må kjempe for seg selv. Ikke ved å plage andre, men ved å sette grenser for andre som trykker deg ned. Man kan jo si: «Jeg vil ikke ha det slik.»

Det finnes manipulerende mennesker. Mennesker som forer seg selv ved å holde andre nede. Jeg kan lukte dem. Selvfølgelig er det synd på de, for de har sin egen overlevelsesstrategi de kanskje ikke vet om en gang. Vel hjelp dem til å skjerpe seg ved å sette en grense. De skal få kjempe sin livskamp, men ikke ved å trykke deg ned.

Du kan definere hvilke sider ved seg selv du trenger å endre for å slippe å leve i offerenergien fremover. Jeg liker ikke måten du snakker til meg på.

Avslutning:

Jeg mener at balanse mellom selvhevdelse og fellesskapshevdelse er det optimale i et samfunn. Jeg er opptatt av å kommunisere selvhevdelse for tiden.

Det betyr ikke at jeg er blitt motstander av fellesskapshevdelse.

Det betyr bare at manipulatorene har for mye makt i vår tid.

De milde sjeler må bli sterkere. Manipulatorene er sterke nok, eller har tar for mye plass allerede. Kom igjen.

Gå fra å være offer til å bli sjef i eget liv. Ta vare!