STOKKE: – Vi er så fornøyde. Vi synes premiene har blitt kjempeflotte, sier organisasjonssjef Joran Sørli i skigruppa i Stokke IL.

Hun besøker vekstbedriften Smiløkka Arena på Vear, og kan konstatere at produksjonen av over 1.200 unike glasspremier til mesterskapet er under full kontroll.

Fra 27. februar til 1. mars skal landets beste 15- og 16-åringer på hopp- og langrennsski konkurrere om heder, ære, gull, sølv og bronse. Mens de lange svevene finner sted i Breimyrbakkene i Holmestrand, skal det stakes og dobbeldanses i Storås-løypene i Stokke.
 

Tilfeldig

Det er gjevt å vinne Hovedlandsrennet, og i år mener Stokke IL at de kan dele ut premier som står i stil med prestisjen. Hvert enkelt lille trofé er nemlig helt unikt, håndlaget og skåret ut i glass av ansatte ved vekstbedriften Smiløkka Arena på Vear.

– Det var nærmest tilfeldig at vi kom i kontakt med Smiløkka, men det passet profilen vår helt perfekt. Vi er kjempeglade for å kunne benytte så mange lokale leverandører som mulig, sier Sørli.

Premiene er glassfat i store og små størrelser. Motivet er en fugl med ski.

– Masseproduksjon er perfekt for oss. Når de først har lært det så går det på skinner, sier Anita Ottesen, som er avdelingsleder på pakke- og tekstilavdelingen på Smiløkka.
 

Puslespill i glass

– Jeg synes premiene blir fine. Det er morsomt å lage noe som andre skal ha, sier Wendy Desireé Thorsen (36).

Hanne Mette Austrheim (24) har fått oppgaven med å merke hver enkelt premie med et klistremerke som viser at Smiløkka er produsent. Oppgaven utføres med nennsom hånd.

Laila Strand Krystad (35) er puslespillansvarlig. Ved hjelp av hurtiglim setter hun sammen de oppskårne glassbitene til ferdige premier. Motivene er like, men likevel unike.

– Vi startet på jobben i oktober, så det har vært en lang prosess. Men vi tar veldig gjerne på oss flere lignende oppdrag, sier avdelingsleder Anita Ottesen.
 

Deles ut på Brygga

Publikumsmessig kan ikke Hovedlandsrennet måle seg med NM i Stokke i 2010, men deltakermessig er det fire ganger så stort.

– Jeg kan ikke si at vi har full kontroll, men det skal jeg heller ikke kunne når det er over en uke igjen, smiler Sørli.

Hopp, langrenn, kombinert og stor bankett i Tønsberg står på det tettpakkede programmet i slutten av måneden. Kjempearrangementet med 1.200 løpere på startstreken hver dag, er som NM å regne for 15- og 16-åringene som deltar.

Premiene skal deles ut under et arrangement på Quality Hotel Tønsberg kvelden lørdag 28. februar.