Gå til sidens hovedinnhold

Kommentarfelt og slikt ...

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er jammen mye rart en skal høre/lese før ørene detter av. Først etter TB's oppslag om at ordføreren var positiv til å lempe på skjenkestoppen. Da leste jeg at jeg var næringsfiendtlig fordi jeg ikke ville tillate næringa å gjøre jobben sin samt et par andre kommentarer i samme gate. Overskriften var bare «Dette mener ordføreren om stortingets vedtak». Det var jo forholdsvis åpenbart at kommentatorene ikke hadde åpnet og lest saken. Og flere hang seg på….

Så kom beslutninga i en samstemt kriseledelse om at i Tønsberg hadde vi ikke noen objektiv grunn til å avvike fra de nasjonale retningslinjene. Det er regulert i smittevernloven at alle inngripende tiltak skal være forholdsmessige – og slik situasjonen nå er i Tønsberg fant ikke kriseledelsen noen grunn til at vi heller denne gangen skulle avvike fra nasjonale råd og anbefalinger. Da flommet plutselig kommentarfeltet over med påstander om at ordføreren driver valgkamp på bekostning av smittevernet.

LES OGSÅ: Åpner ølkranene i Tønsberg igjen: – De har virkelig fått pandemien i baklomma

Jeg vet nesten ikke om jeg skal le eller grine, men velger det første, fordi det ligger mer for meg. Vi i kriseledelsen har siden mars flere ganger hver uke jobba med Covid-19-situasjonen. Gjennom sommerferien og juleferien. Noen ganger på sen kveld, lørdag formiddag eller søndag. Seriøst, hardt og skikkelig, basert på kunnskapsgrunnlag fra nasjonale myndigheter og ut fra lokale forhold.

Jeg er veldig glad for at det nå blir åpna for å kunne servere et glass vin til et måltid ute på serveringsstedene våre. Det betyr ikke at det blir lagt til rette for utagerende festing. Restaurantnæringa vår har siden mars vist seg tilliten verdig. De har gjennom en lang periode levert til toppkarakter når det gjelder smittevern. Det forventer jeg at de fortsetter å gjøre, på den måten vil de bevare kundekretsen sin og vi kan alle nyte et godt måltid ute med valgfri drikke til.

Les også

Jan Petter gleder seg over nye støttemidler: – Det er rett og slett så enkelt som at alle monner drar

Men det er ikke bare derfor jeg er glad for denne åpninga. Reiselivs- og serveringsbransjen vår er veldig viktige for byen vår. Den skaper liv i sentrum, den leverer attraksjonskraft for besøkende og den er en viktig faktor for unge i alle aldre som velger å bosette seg i byen vår. Jeg gikk en tur med bikkja på brygga lørdag kveld i 22-tida – og jeg ble oppriktig lei meg da jeg gikk forbi det ene mørklagte stengte lokalet etter det andre.

Vi ønsker også i framtida å levere gode velferdstjenester til innbyggerne våre. For å få til det er vi avhengig av trygge skatteinntekter. Det bidrar reiselivs- og restaurantnæringa vår med, som en viktig og stor næring i Tønsberg. Næringa gir arbeid til mange unge, og mange deltidsarbeidende studenter. Tjenesteytende næring sysselsetter på landsbasis hver 6.arbeidstaker. Vi har rett og slett ikke som samfunn eller kommune råd til at et etter et av utestedene våre må stenge dørene.

Så folkens, jeg gjentar hotelldirektør Øyvind Hagens oppfordring, det er bare å få på seg skoa og gå ut og nyte et bedre måltid innenfor et betryggende smittevernregime.

Les også

Øyvind er fornøyd med at ølkrana åpner: – Veldig positivt, da er det bare på med skoa og ut å spise

Så får kommentatorene bare holde på, vi jobber trøstig videre. Med størst oppmerksomhet på smittevern, testing og vaksinering – men også med et alvor retta mot konsekvensene av inngripende og langvarige smitteverntiltak.

Kommentarer til denne saken