Kommunen setter krisestab: – Vi vil sitte hyppig sammen i tiden framover

FØLGER SITUASJONEN: – Vi jobber for å få opp et eget telefonnummer som innbyggere i Tønsberg kan bruke for generell informasjon, sier ordfører Anne Rygh Pedersen. Kommunen satte torsdag krisestab.

FØLGER SITUASJONEN: – Vi jobber for å få opp et eget telefonnummer som innbyggere i Tønsberg kan bruke for generell informasjon, sier ordfører Anne Rygh Pedersen. Kommunen satte torsdag krisestab. Foto:

Tønsberg kommune har satt krisestab i forbindelse med Korona-viruset.

DEL

Tønsberg kommune satte kriseledelse torsdag morgen. Det betyr at kommunen følger situasjonen tett, og fortløpende vurderer hvilke tiltak som skal settes inn for å håndtere situasjonen med korona-viruset, skriver de i en pressemelding.

– Kriseledelsen vil sitte hyppig sammen i tiden framover, for å se hvordan vi skal sikre trygg drift av kommunen og tjenestene våre. Vi baserer oss på nasjonale råd og føringer i de vurderingene vi gjør, sier rådmann Egil Johansen.

Kommunen forbereder seg på og planlegger for en oppskalert situasjon.

LES OGSÅ (+): Tidlig denne uken var den digitale løsningen på plass. Fra og med mandag blir det hjemmeskole for elever i videregående skole

Skoler og barnehager stenges

Kommunen skriver i pressemeldingen at de foreløpig ikke vill stenge skoler og barnehager, men presenterer en rekke tiltak for å forhindre smitte.

Rett etterpå melder imidlertid NTB at alle landets skoler og barnehager stenges. De erfarer at dette er et av tiltakene regjeringen vil komme med klokka 14 torsdag.

Stenger kommunale haller og bygg

Tønsberg kommune stenger torsdag 12. mars alle kommunale haller og bygg. Svømmehaller, idrettshaller og forsamlingslokaler er eksempler på kommunale bygg som vil holde stengt fra torsdag 12. mars og inntil ny beskjed blir gitt.

– Vi gjør dette som ett av flere tiltak mot spredning av covid 19-viruset. Vi jobber også for å få opp et eget telefonnummer som innbyggere i Tønsberg kan bruke for generell informasjon. Vi anbefaler også alle som driver aktiviteter der større grupper er samla om å vurdere strengt om en kan la være å gjennomføre slike aktiviteter akkurat mens vi er i denne situasjonen. Vi trenger at alle tar ansvar nå, sier ordfører Anne Rygh Pedersen som følger utviklingen med Covid-19 tett.

For alle arrangementer med mer enn 100 personer anbefaler Folkehelseinstituttet (FHI) at det skal gjennomføres en risikovurdering i forkant. Det er arrangøren som har ansvaret for å gjennomføre en slik risikovurdering, som deretter må godkjennes av kommunen. Slike søknader sendes til Tønsberg kommune på denne adressen: jan.ronald.eide@tonsberg.kommune.no.

Hjemmekontor for ansatte

Alle ansatte i Tønsberg kommune med bærbar PC-pålegges å ta den med hjem hver dag og oppfordres til å ha hjemmekontor.

Planlagte møter med mer enn ti deltakere avlyses eller gjennomføres digitalt. Kommunen oppfordrer alle ansatte til å vurdere om utenlandsreiser er nødvendig.

LES OGSÅ (+): Nå korona-stenger de treningssenteret: – Situasjonen er uoversiktlig

Ikke ring nødnumrene

Kommunen minner også om at man ikke må ringe nødnumrene dersom man har spørsmål om korona. Pågangen på nødtelefonene er stor, og Helsedirektoratet oppfordrer publikum om å finne informasjon på helsenorge.no eller ringe nasjonal informasjonstelefon på 815 55 015.

For å avlaste legevakta, nødnumrene og kommuneoverlegen, jobber Tønsberg kommune nå med å få på plass en et eget telefonnummer for spørsmål og henvendelser om korona. Kommunen vil komme til tilbake med mer informasjon når telefonnummeret er operativt.

Fire nivåer

Det er fire nivåer folk kan huske på:

  • Hvis du er syk, hold deg hjemme
  • Hvis du er syk og trenger legehjelp, eller har behov for individuell helserådgivning, kontakt fastlege på telefon eller elektronisk.
  • Har du behov for akutt helsehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring 116117.
  • Ved livstruende sykdom eller skade ring 113


Artikkeltags