Kommunen trenger deg med denne kompetansen: – Plutselig er det noen som får symptomer

TRENGER LÆRERE: Færder kommune trenger ekstra hjelp når alle elevene er tilbake på skolebenken. Derfor søker de nå etter tidligere lærere.

TRENGER LÆRERE: Færder kommune trenger ekstra hjelp når alle elevene er tilbake på skolebenken. Derfor søker de nå etter tidligere lærere. Foto:

Først trengte kommunen at tidligere helsearbeidere meldte seg. Nå trenger de lærere.

DEL

Færder kommune har nå sendt ut brev til tidligere lærere.

– For øyeblikket klarer vi oss med noe vikarinnsetting. Men plutselig er det noen som får symptomer, og da ønsker vi å være forberedt, sier virksomhetsleder for skole, Kjell Jensen.

I brevet forklarer kommunen at i forbindelse med skoleåpningen etter koronapandemien, har skolene behov for pensjonerte lærere som vikarer.

De nye tiltakene som skal følges er ressursslukende og etterlater skolene sårbare for fravær. Derfor søker kommunen lærere for å kunne ha tilstrekkelig med ressurser fremover.

Krevende

I brevet opplyser Jensen om at det er sannsynlig at de får lærere i karantene i tillegg til ordinært fravær.

«Vi ønsker derfor å forespørre dere som har gjort en flott innsats for Færder tidligere om dere igjen har anledning til å bistå med å være vikar», skriver Jensen i brevet.

Han understreker også at de som melder seg vil få opplæring i smittevern og at de ivaretar nødvendige hensyn.

– Inntil nå har jeg ikke fått rapporter fra skoler som ikke får kabelen til å gå opp, men det er likevel krevende for dem, sier Jensen til Tønsbergs Blad.

LES OGSÅ: Denne butikken har fått tilbake noe som «alle» har savnet under koronakrisen

Godt kvalifisert

Ettersom skolene stadig er i utvikling, fungerer kanskje ikke undervisingen på samme måte som da de pensjonerte lærerne en gang underviste.

Men Jensen forteller at de han har sendt e-post til er veldig godt kvalifisert til å være vikar.

– Denne forespørselen går i førsteomgang til nylige pensjonerte i Færder kommune, og de vil bli tatt inn i skolens planer.

Per nå har én av de pensjonerte lærerne meldt seg. I tillegg er det tre lærere som har vært vikarer tidligere.

Liten effekt

Denne uken er tusenvis av barn og unge tilbake på skolebenken. Folkehelseinstituttet (FHI) har hele tiden ment at effekten av stengte skoler er for liten og rådet om gjenåpning allerede 23. mars.

Regjeringen fulgte ikke rådet. Tiltaket ble innført mot FHIs råd fordi DSB og Forsvaret anbefalte det av hensyn til uro i befolkningen.

Ifølge Folkehelseinstituttet sprer koronaviruset seg først og fremst i familier der det finnes en smittet fra før.

– Vi ser at smitten primært har spredt seg i familiestrukturene så langt, der det er naturlig at det er tett mellom folk. Det har ikke vært knyttet til skoler og barnehager, sier fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet (FHI) på spørsmål fra NTB om hva myndighetene så langt vet om smitteveiene.

Artikkeltags