Annerledes enn forventet

DIRE STRAITS: Mark Knopfler & Co. leverte ikke helt forventet magi til Martine Biong. Pannebånd til tross.
Foto: Zoran Veselinovic/ Wikipedia

DIRE STRAITS: Mark Knopfler & Co. leverte ikke helt forventet magi til Martine Biong. Pannebånd til tross. Foto: Zoran Veselinovic/ Wikipedia Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Vi utfordrer folk til å fortelle om sin første konsertopplevelse.

DEL

Mitt første konsertminne

MARTINE BIONG
musiker

I en kvikklunchmønstret Mazda med en sprayfarget barbiedokke og hane på panseret bar det i vei fra Nøtterøy til Valle Hovin i Oslo. Der skulle Dire Straits holde konsert. Det var stort! Vi var tre forventningsfulle venninner på femten som satt i baksetet.

En storebror og hans venn sørget for at vi kom oss inn i folkehavet, gjennom menneskemylderet og fram til scenen. Det var trangt og vanskelig å se, men vi var der!

Jeg gledet meg spesielt til å se og høre Mark Knopfler i virkeligheten.

Deres siste album «On Every Street» hadde jeg lyttet til på Walkman under hjelmen, ridende på min firbente venn, og på sykkel i tussmørket til og fra venner. Den nære, behagelige og litt hese stemmen til Mark Knopfler varmet tilværelsen på sene, kalde kvelder. Det var noe i det musikalske, romslige lydbildet som åpnet opp for nye horisonter. Hans svært karakteristiske gitarspill ga en ekstra dimensjon til opplevelsen. Kontrasten mellom gitarspillets egenart og stemmen ga et melankolsk preg.

Martine Biong

Martine Biong

Konserten var annerledes enn forventet … Mark og bandet entret scenen med musikalsk god energi. Stemningen var på topp og publikum presset seg fram mot bandet. Knopflers sceneantrekk var i kjent stil med fancy pannebånd, men av en eller annen grunn husker jeg ham med mørke solbriller.

Når jeg nå ser på bilder fra konserten, hadde han jo ingen solbriller! Jeg tror dette skyldes at jeg følte det ikke var noen kontakt mellom ham og oss i publikum.

Musikaliteten var storartet, men jeg opplevde han som lite tilstedeværende, og hadde forventet litt mer magi og noe mer av min første konsertopplevelse.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken