Kosthold og bærekraftig mat på timeplanen

UNGMAT: Fredag 30.august er elver i Tønsberg, Re og Færder invitert til UNGMAT konferansen i Foynhagen.

UNGMAT: Fredag 30.august er elver i Tønsberg, Re og Færder invitert til UNGMAT konferansen i Foynhagen. Foto:

Fredag 30. august inviteres elever fra restaurant- og matfag samt alle elever på 9. trinn i Tønsberg, Færder og Re til UNGMAT-konferansen.

DEL

Konferansen vil finne sted i Foynhagen og er en del av Skjærgårdsmat, et prosjekt som eies av Tønsberg Sentrum.

Lokal og bærekraftig mat på timeplanen

Målet med konferansen er å fremme lokal mat i et bærekraftig perspektiv. Her ønsker man å skape en sunn og miljøvennlig matformidling til ungdom.

– Vi ønsker at ungdom får bedre kjennskap til Vestfold som matprodusent, samt en større forståelse for sammenhengen mellom kosthold, matproduksjon og bærekraft, og hvordan de kan leve sunt og miljøvennlig, sier Caroline Mydland i en pressemelding. Hun er folkehelserådgiver i Tønsberg kommune.

Kunnskap og konkurranser

Når det gjelder innholdet i denne konferansen vil det gjenspeile det som er emner og læremål for 9 trinn. UNGMAT sier at de også skal imøtekomme de digitale preferansene som ungdommer har ved å bruke interaktiv kommunikasjon under konferansen.

Denne fredagen vil ungdommene lære mer om kosthold, matproduksjon, bærekraft og hvordan man kan leve et sunt og miljøvennlig liv. I tillegg blir det gratis lunsj til elevene, konkurranser og DJ som skal sørge for god stemning.

Spennende gjester

På programmet står temaer som «Fra jord til bord- mat fra Vestfold» og «Sunn og bærekraftig mat- hva skal vi egentlig spise?». Hele konferansen skal ledes av Benedicte Brinchmann Eie, hun er bærekraftskommunikator og har blant annet jobbet med EAT Initiative og Stordalen Foundation.

Ungdommene som vant NM i ungt entreprenørskap med sitt miljøkonsept kommer også. Det samme gjør bloggerne bak bloggen «Radicalbrococcoli».


Artikkeltags