– Hadde håpet vi skulle klare å samle inn mer

KLARE: Natalie Nilsson (f.v), Hanne Haarder, Embla Haua Gustavsen og Silje Vassbotn, var søndag klare til å samle inn penger for Kreftforeningen.

KLARE: Natalie Nilsson (f.v), Hanne Haarder, Embla Haua Gustavsen og Silje Vassbotn, var søndag klare til å samle inn penger for Kreftforeningen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Det var veldig spesielt å gå.

DEL

(Sandefjords Blad) Søndag gikk 210 russ i Sandefjords gater for å samle inn penger til årets Krafttak mot kreft-aksjon.

Sandefjords Blad slo følge med Hanne Gaarder, Silje Vassbotn, Natalie Nilsson og Embla Haua Gustavsen, som er fire av årets innsamlere:

– Selv om man ikke kjenner noen som er berørt, så er dette en veldig viktig sak å samle inn penger til, sier Embla Haua Gustavsen.

Jentene var alle spente på hvilken mottakelse de kom til å få da de ringte på dørene til folk.

– Jeg er veldig spent, fordi jeg ikke har gått med bøsse før. Det blir spennende å se hvilke unnskyldninger folk kommer med, sier Silje Vassbotn.

LES OGSÅ: – Vi skal samle inn masse penger, og vise at vi bryr oss

– Det er spesielt

Både Hanne og Silje har opplevd kreft i familien, og forteller at det er spesielt å gå med bøsser for Kreftforeningen.

– Jeg hadde nok gått uansett, fordi det er en viktig sak å støtte. Men det er spesielt. Jeg tenker ekstra på det i dag, sier Silje.

FÅ SOM ÅPNET: Det var få som åpnet dørene da jentene var ute med bøssene. Derfor la Embla Haua Gustavsen igjen lapper i postkassene.

FÅ SOM ÅPNET: Det var få som åpnet dørene da jentene var ute med bøssene. Derfor la Embla Haua Gustavsen igjen lapper i postkassene. Foto:

LES OGSÅ: Kreftsyke Jarle: – Pengene russen skaffer på to timer med bøsser, kan forlenge mitt og andres liv med tusenvis av timer

Få som ga

Etter endt rute, forteller jentene at opplevelsen var hyggelig - og litt skuffende.

– De som åpnet var veldig hyggelige og imøtekommende. Men det var få som ga, av forskjellige grunner. Det kommer nok veldig an på hvor man går. Der vi gikk, var det veldig mange som var borte og få som ga, forteller jentene.

LES OGSÅ: Karl Erik (18) vant kampen mot kreften: – Jeg fikk livet i gave

Ikke helt som håpet

Sandefjordsrussen samlet inn 194.000 kroner til årets aksjon.

– Jeg hadde håpet vi skulle klare å samle inn mer. Målet var å samle inn mer enn 200.000 kroner, og slå fjorårets russ.

Det sier Håvard Henriksen, russepresident. for 2017-kullet. 

Han forteller at dersom du har fått anledning til å gi, så er det fortsatt mulig.

– Vippsen holdes åpen i to uker til, så hvis du har lyst til å gi, kan du sende penger der. Nummeret er 421038. Jeg håper folk gjør det, så vi kan samle inn enda mer penger. 

Ekstra penger i bøssa

Det var ikke bare årets russ som samlet inn penger. De som skal kle på seg russebuksene neste år, ville også vise at de bryr seg om kreftsaken.

– Vi har fått litt pepper for at vi startet feiringen for tidlig, det vil vi snu. Vi ville vise at det ikke nødvendigvis kun er negativt å starte tidlig. Derfor donerte vi en sum til aksjonen og sendte utfordringen videre til andre 2018-russ. Det er veldig mange som ble med på utfordringen og som har gitt til aksjonen. Det er kult, sier gutta på russebussen Sandefjordsgutta2018.

Guttene opplyser at utfordringen førte til 18.600 kroner ekstra i bøssa.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.