Som et oppspark til movember har Fredrik Gullbrandsen, innehaver av Staut Barberstue, lyst til både å legge til rette for dem som har tenkt å spare til bart, og samtidig gi til en god sak.

Derfor inviterer han og de to andre barbererne i forretningen, til «shavedown» den 31. oktober. Og halvparten av inntektene denne dagen går til barnekreftavdelingen ved Sykehuset i Vestfold.

– Vi har støttet movember mange ganger tidligere, men den kampanjen er blitt så stor at man ikke ser hva pengene man gir går til. Derfor tenkte jeg det var hyggelig å gi noe tilbake til noe lokalt, sier Fredrik.

LES OGSÅ: Thomas, Fredrik og Rico gir femti prosent av det de tjener til Movember

Forsker på kreft

Movember er en årlig kampanje for bevisstgjøring om menns helse. Samtidig samler man inn penger til forskning på prostatakreft, testikkelkreft og psykisk helse. Mennene som deltar i kampanjen oppfordres til å barberer bort skjegg og bart, for så å gro en bart i løpet av november. Barten er tenkt å være et samtaleevne slik at samtalen kan dreies over på menns helse.

Kampanjen startet i Australia i 2003, og ordet «movember» er satt sammen av november og moustache. I Norge går pengene som Movember Foundation samler inn til norske forskningsprosjekter innen prostatakreft og kreftforskning som støttes av Movember Global Action Plan (GAP).

Fredrik presiserer at man ikke trenger å bestille en full barbering denne dagen, dersom man kun vil frisere skjegget er det helt greit.

LES OGSÅ: Den metroseksuelle mannen er død. Leve urmannen!

– I tillegg kan de som vil donere en beløp til innsamlingen vår. Innsamlingsbøssa blir stående i lokalet hele måneden, så da kan både kunder og andre donere penger. Her gir vi selvfølgelig hele beløpet til barnekreftavdelingen, sier Fredrik.

Skjegg, klokker og tatovering

Bak i barberstua i Storgaten er det nå bygd et tatoveringsstudio. Der inne skal Ricko Schinkel, som til daglig driver Crossover Tattoo, tatovere kunder en dag i uka.

– Han kommer til å tatovere kunder her den 31. oktober, og halvparten av disse inntektene skal også gå til barnekreftavdelingen, sier Fredrik.

Staut Barberstue har i tillegg fått donert to klokker fra Optura.

– De skal loddes ut blant de kundene som bestiller time hos oss den 31. oktober, sier Fredrik.