Hvorfor personen som var smittet av Delta-varianten av covid-19-viruset ikke ville, kunne eller gadd være på hotellet lenger, vet vi ikke. Heller ikke om saken resulterer i politianmeldelse og etterforskning. Men konsekvensene ble at et stort antall mennesker i nærmiljøet måtte i karantene, og at begge kommuner måtte bremse gjenåpningen.

Det er gjort et godt arbeid av lokale smittesporere, og utbruddet ser ut til å være under kontroll. Dermed ser det ut til å gå mot gjenåpning på nasjonalt nivå ved avslutningen av uken. Men episoden viser med all mulig tydelighet hvor viktig det er at vi fortsetter å vise disiplin og følge de smittevernrådene myndighetene til enhver tid kommer med. Det skal lite til før vi må stramme til igjen.

Også idretten har lidd under nedstengningen, med frafall, avlysninger og vanskelige forhold. Det er lett å forstå frustrasjonen hos Flint-trener John Arne Riise, som er forbannet fordi spillerne hans må trene med én meters avstand og treningskamper må kanselleres. Dermed stiller Flint med handikap i forhold til konkurrentene når sesongen endelig sparkes i gang i slutten av juli, mener Riise.

Det kan han nok ha rett i, men Riise gir gult kort til feil personer når han retter sitt sinne mot kommuneledelsen. De har en soleklar plikt til å beskytte oss alle mot smittespredning, og vi er mange som må være med og betale prisen for det. Ikke bare Riise og hans Flint-lag.