Hvem er den mystiske morderen på museet? Mini-detektiver rekrutteres for å løse det store mysteriet

HVEM ER MORDEREN?: Pontus Pingvin blir funnet på gulvet, ekspedert til de evige fiskeplasser. Rundt ham er det mystisk mye salt. Vil barna som besøker museet klare å løse påskekrimmen?

HVEM ER MORDEREN?: Pontus Pingvin blir funnet på gulvet, ekspedert til de evige fiskeplasser. Rundt ham er det mystisk mye salt. Vil barna som besøker museet klare å løse påskekrimmen? Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Noe skrekkelig har skjedd på Slottsfjellsmuseet: Pontus Pingvin er funnet myrdet, og i påsken inviterer museet publikum til å løse gåten.

DEL

Politiet har slett kompetanse på pingvindød viser det seg, men barn er gode detektiver, det er Slottsfjellmuseet sikre på. Derfor inviterer de i påsken barn til å oppklare en mordgåte på museet: Hvem har drept pingvinen Pontus?

Mystiske saltspor

– Denne veien, sier museumsdirektør Lena Fahre og viser ned trappen til kjelleren.

Der nede, i et hjørne, ligger Pontus Pingvin død. Og det er mystiske mengder havsalt der han ligger. Saltsporene går mot trappen.

MÅ FÅ HJELP AV BARNA: Konservartor Haakon Livland (fra venstre), formidler Erlend Tveite og driftsleder Øystein Orerød på Slottsfjellmuseet mener barn har de klokeste og mest nysgjerrige hodene, og håper de kommer for å finne ut hvem som har tatt  Pontus Pingvin av dage.

MÅ FÅ HJELP AV BARNA: Konservartor Haakon Livland (fra venstre), formidler Erlend Tveite og driftsleder Øystein Orerød på Slottsfjellmuseet mener barn har de klokeste og mest nysgjerrige hodene, og håper de kommer for å finne ut hvem som har tatt Pontus Pingvin av dage. Foto:

Hva har skjedd? Hvorfor døde Pontus, og hvem er morderen? Alt dette kan publikum finne ut av i påskeferien.

LES OGSÅ: Arkeologspiren Anna (9) fant en flere hundre millioner år gammel skatt i skolegården (+)

Slottsfjellmuseet har kokt sammen en krimgåte

Nå har riktignok Pontus vært død i nesten hundre år allerede. Han er en utstoppet ringpingvin, men Slottsfjellsmuseets ansatte har snekret sammen en riktig mystisk mordgåte og de håper det vil strømme på med familier som er klare for å løse gåten.

Slik er plotet:

Driftsleder Øystein Orerød blir tidlig en morgen vekket av en telefon fra en fortvilet renholder som har oppdaget at det er innbrudd i museet. Ingenting er stjålet, men det er uforklarlige fotspor i Hvalhallen. Driftslederen iler til, det gjør også formidler Erlend Tveite, og sammen gjør de undersøkelser.

LES OGSÅ: Den første filmen ble sett av over 150.000. Nå vil de gjenta suksessen

Tror barna kan oppklare pingvinmordet

Det viser seg at noe trist og uventet har skjedd: Pontus Pingvin har reist til de evige fiskeplasser. Det er ikke en naturlig død, et mord har skjedd.

BEKYMRET MUSEUMSDIREKTØR: Har isbjørnen sendt pingvinen til de evige jaktmarker? Noen ansatte mener den har beveget på seg, men isbjørnen kommer jo fra andre siden av kloden for pingvinen.

BEKYMRET MUSEUMSDIREKTØR: Har isbjørnen sendt pingvinen til de evige jaktmarker? Noen ansatte mener den har beveget på seg, men isbjørnen kommer jo fra andre siden av kloden for pingvinen. Foto:

Duoen tar kontakt med museumsdirektør Lena Fahre som orienterer de ansatte som selvsagt alle som en reagerer med sjokk og forferdelse. Dessverre henlegger politiet saken og det er da museet skjønner hva de må gjøre:

– Vi må legge til rette for at Tønsbergs klokeste og mest nysgjerrige hoder kan komme hit til museet og løse gåten. Vi åpner nå opp for at privatdetektiver kan løse mysteriet, sier Fahre.

– Barn tenker utenfor boksen, de er kreative og genuint nysgjerrige. Dessuten er de glade i dyr, sier museets voksne i munnen på hverandre til pressens utsendte representant.

Etterforskningen varer hele påsken

Hvem kan morderen være? Er det isbjørnen som står og gaper på andre enden av rommet? Er det noen av museets ansatte? Konservator Livland har en rar historie om da han pågrep en grevling ... Eller er det museumsdirektøren selv som har grepet til bokstøtten?

– Pingvinen har mange naturlige fiender på museet, slik som mennesker, haien, albatrossen og spekkhoggeren, ramser museumspedagog Erlend Tveite opp.

MISTENKELIG: Museumsformidler Erlend Tveite Slottsfjellmuseet lurer på om vikingen har noe med pingvinmordet å gjøre.

MISTENKELIG: Museumsformidler Erlend Tveite Slottsfjellmuseet lurer på om vikingen har noe med pingvinmordet å gjøre. Foto:

På lørdag kan jakten på morderen starte. Da  vil barna få et etterforskningsskjema som vil føre dem fra spor til spor gjennom museets samling.

– Dette er et mysterium de kan løse uten foreldre, men man må kunne lese, eller få lesehjelp, forteller Tveite.

Slottsfjellmuseet satser på skoleferiene

– Vi holder åpent i skoleferiene og har aktiviteter for å trekke til oss barnefamilier. Vi regner med at ikke alle skal til fjells eller til Syden. I vinterferien hadde vi godt besøk, særlig la vi merke til at det kom mange besteforeldre og barnebarn, sier Lena Fahre.

Hun håper krimmysteriet vil være en god måte å se samlingen på og at nyheten vil slå godt an blant publikum.

– Vi har ambisjoner om at folk skal komme til museet igjen og igjen, og da må vi også ha noe nytt å tilby, fastslår Fahre.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken