Dark Room-siktet lærer løslatt fra varetekt

UTSPRING FRA «DARK ROOM»: I dette rommet ved politihuset i Bergen jobbet 25 personer med operasjon «Dark Room» i ti måneder. På veggene henger flere kart over de involverte i overgrepsnettverkene, og kontakten mellom dem. Læreren fra Tønsberg-distriktet er en av mange som ble avslørt i operasjonen.

UTSPRING FRA «DARK ROOM»: I dette rommet ved politihuset i Bergen jobbet 25 personer med operasjon «Dark Room» i ti måneder. På veggene henger flere kart over de involverte i overgrepsnettverkene, og kontakten mellom dem. Læreren fra Tønsberg-distriktet er en av mange som ble avslørt i operasjonen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En lærer på barnetrinnet ved en skole i Tønsberg-området som er siktet for befatning med bilder, video eller chat som seksualiserer barn, er løslatt fra varetekt.

DEL

Mannen er siktet for overtredelse av straffelovens §311, som omhandler befatning med fremstilling av bilder, video, eller chat som seksualiserer barn på internett.

Mannen ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud 1. juni, og ble ikke begjært fengslet utover de fire ukene. Han ble løslatt 29. juni.

Ikke fare for bevisforspillelse

– Han er løslatt fra varetekt. Han satt tiden ut, men nå er etterforskningen kommet så langt at vi ikke anser at det er fare for bevisforspillelse, sier Hege Skar, som leder avsnittet som etterforsker seksuelle overgrep i Vestfold.

Skar kan ikke kommentere om mannen har innrømmet noe av det han er siktet for, og det kan heller ikke mannens advokat Lise Læret Gunnerød.

Går gjennom datamaskiner

Av hensyn til etterforskningen kan heller ikke Skar fortelle konkret hva mannen er siktet for, men sier det ikke er mistanke om at han har begått overgrep mot barn i nærområdet.

De viktigste bevisene i saken er datamaskiner og andre datalagringsmedier politiet har beslaglagt fra mannen.

– Vi nærmer oss slutten på etterforskningen og gjennomgangen av databeslaget. Vi har beslaglagt ulike datalagringsmedier, som datamaskiner og telefon, sier Skar.

Læreren er suspendert fra jobben ved barneskolen og vil ikke kunne jobbe i den aktuelle kommunen i framtiden.

Utspring fra Dark Room-saken

Saken mot læreren har sitt utspring fra Dark Room-saken, men blir etterforsket av Vestfold-politiet.

Dark Room-saken ledes av Vest politidistrikt og involverer en rekke saker mot personer som er tatt for blant annet å ha bestilt direktesendte seksuelle overgrep mot barn over internett. Ved alle landets politidistrikter etterforskes det nå en eller flere saker som er rullet opp i forbindelse med Dark Room-saken. 31 mai i år var 47 saker under etterforskning, ifølge NTB.

Artikkeltags