Par i 70-årene ranet med kniv hjemme, politiet leter etter tre maskerte menn

Politiet finkjemmer området rundt boligen etter spor.

Politiet finkjemmer området rundt boligen etter spor. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Eneboligen innerst i blindveien er totalt endevendt. Kvinnen i huset ble bundet fast mens gjerningsmennene jobbet seg fra rom til rom.

DEL

TØNSBERG: Politiet i Tønsberg leter etter minst tre menn, som har ranet et eldre ektepar ved Bliksekilen ikke langt fra Essoraffineriet på Slagentangen.

– Cirka klokka 23 kom det melding om et eldre ektepar som var utsatt for hjemmeran. Politiet og helse er på stedet, melder politiet på Twitter rett før midnatt. Det skal ha vært minst tre gjerningsmenn.

– Det var en nabo som ringte oss. De hadde hørt rop om hjelp fra nabohuset, undersøkt saken og oppdaget at et eldre ektepar hadde hatt kjeltringer på besøk, sier operasjonsleder i Vestfoldpolitiet, Kjetil Indahl til Tønsbergs Blad.

Ingen pågrepet

Lørdag formiddag opplyser politiet at de fortsatt søker etter de tre mennene.

– Det er fortsatt ingen pågepet i saken. Vi driver med taktisk og teknisk etterforskning, sier operasjonsleder Per Andreassen i Vestfold-politiet.

SØKER MED HUNDER: Politiet søker etter tre gjerningsmenn med hunder. Naboer har fått beskjed om å holde seg innendørs for å gjøre jobben lettere for hundene.

SØKER MED HUNDER: Politiet søker etter tre gjerningsmenn med hunder. Naboer har fått beskjed om å holde seg innendørs for å gjøre jobben lettere for hundene. Foto:

Kvinnen skal være innlagt på Sykehuset i Vestfold i Tønsberg og er under observasjon.

Politiet søkte i løpet av natten etter gjerningsmennene. I tillegg gjorde politiet undersøkelser i boligen. Det er ikke kjent hvor lenge ranssituasjonen varte eller hva ranerne eventuelt fikk med seg.

HAR DU TIPS I DENNE SAKEN?

Mannen sitter i rullestol

Mannen i huset sitter i rullestol. Både han og kona har blitt slått i ansiktet, og blødde da politi og ambulanse kom til huset deres.  Kona var bundet fast mens de tre mennene endevendte eneboligen.

– De tre mennene var maskert. En av gjerningsmennene er større og kraftigere enn de to andre, og de skal alle ha vært iført mørke klær. Ifølge ekteparet snakket mennene engelsk seg imellom, sier Indahl.

Saken fortsetter etter bildet

SØKER ETTER TRE MENN: En kvinne og en mann i 70-årene er skadet etter et brutalt hjemmeran ved Bliksekilen sent lørdag kveld.

SØKER ETTER TRE MENN: En kvinne og en mann i 70-årene er skadet etter et brutalt hjemmeran ved Bliksekilen sent lørdag kveld. Foto:

Paret har blitt truet med kniv, men skal ikke ha vært skadet av knivene. Kvinnen i 70-årene ble kjørt med ambulanse til legevakt.

– Skadeomfanget er ukjent for oss, men begge kunne redegjøre for hva som hadde skjedd. Likevel er de selvsagt i sjokk, sier Indahl.

LES OGSÅ: Vegvesenet fortviler over kjøringen i Hanekleivtunnelen (+)

En nabo Tønsbergs Blad har snakket med i natt, forteller at det hele var veldig dramatisk.

– Jeg har vært borte, og da jeg kom hjem var det fem-seks politibiler og ambulanse. Mannen min var nede hos ekteparet, og der er alt endevendt. De er skadd begge to. Politiet har bedt oss om å holde oss inne. Nå tør vi uansett ikke gå ut, sønnen min er veldig redd og vil helst ikke være hjemme i natt. Det er jo en liten ås, og vi har et godt samhold naboene i mellom. Vi er helt forstørret her vi sitter, opplyser en kvinne på telefon til Tønsbergs Blad.


Har endevendt huset

Mannen i huset har blitt igjen hjemme, og det har kommet familiemedlemmer til boligen.

– Gjerningsmennene har romstert i hele huset, men det er foreløpig uklart hva som er stjålet. Vi søker med hundepatrulje i nærområdet, men har også varslet nabodistriktene våre.

SIKRER STEDET: Innsatsleder Geir Solberg og hans kollegaer sikrer ransstedet, slik at mannen som bor i huset kan bevege seg rundt i hjemmet sitt etter at tyver har endevendt eneboligen.

SIKRER STEDET: Innsatsleder Geir Solberg og hans kollegaer sikrer ransstedet, slik at mannen som bor i huset kan bevege seg rundt i hjemmet sitt etter at tyver har endevendt eneboligen. Foto:

Politidistrikter på hele Østlandet er nå informert.

– Naboer har fått beskjed om å holde seg inne. Er det farlig i området?

– Vi tror ikke gjerningsmennene oppholder seg i nabolaget, men på grunn av at hundene søker i området, har de fått beskjed om å være inne. Hundene ville markert på ukjente mennesker, så det er grunnen til at vi har gitt den beskjeden.

Politiet ønsker tips fra folk som kan ha sett noe som kan settes i sammenheng med denne saken.

LES OGSÅ: Bomringen: 13 år med trusler, krangel, sinne og bitterhet(+)

Kvinnen ble bundet fast

Innsatsleder Geir Solberg var på stedet, der politiet i natt blant annet sikret boligen, slik at mannen som bor der kunne bevege seg rundt i huset.

– Gjerningsmennene har vært over hele huset, de har endevendt skuffer og skap. Dette er ganske alvorlig. Kvinnen ble bundet fast i sitt eget hjem og mannen ble slått. Alle og enhver kan vel kjenne på hvordan det må føles. Det er ille, sier Solberg til Tønsbergs Blad.

Han forteller at de tre mennene var maskert med finlandshetter eller lignende tekstilplagg, og at de har stjålet noe fra ekteparet.

– Ja, noe er stjålet, men det har vi ikke oversikt over. Vi vet ikke hva som er tatt, og paret har ikke vært i stand til å få en oversikt over dette, sier Solberg.

Kjenner ikke fluktbilen

Politiet fortsetter den tekniske og taktiske etterforskningen i morgen

– Da kommer det krimteknikere fra sentralenheten vår i Vestfold.

– Er det grunn til å tro at gjerningsmennene har hatt en grunn til å slå til akkurat i dette huset?

–  Nei, det er ingenting som tilsier det. Dette er et helt vanlig ektepar. Men huset ligger innerst i en stikkvei til Åsgårdstrandveien, så det er litt utenfor allfarvei, sier innsatsleder Geir Solberg.

Er det noe spesielt folk bør være oppmerksomme på i forbindelse med dette ranet?

– Nei, dessverre har vi ingen opplysninger om eventuelt fluktbil, så jeg har ikke så mye å gå ut med akkurat nå, sier Solberg.

LES OGSÅ:  Her kan Tønsberg få ny svømmehall til 350 millioner kroner (+)

Artikkeltags