Gå til sidens hovedinnhold

Kriminelle hackere har stoppet oss fra å levere lokale nyheter i postkassen din

To papirløse dager

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Natt til 28. desember ble mediekonsernet Amedia utsatt for et dataangrep, som gjorde at 78 norske lokalaviser sto uten tilgang til flere av sine egne datasystemer. For Tønsbergs Blad betyr det at vi ikke fikk laget eller levert papiravis. Ikke onsdag. Ikke torsdag. Publisering av papiravis og e-avis ble direkte rammet. Det gjelder også annonser og abonnementshåndtering.

Hell i uhell - da nettverket i mediehuset på Brygga forsvant, satt heldigvis flesteparten av avisens ansatte på hjemmekontor. Godt drillet på desentralisert nyhetsredaksjon etter to år med pandemi, har vi fortsatt å holde nyhetstrykket oppe. Det er skrevet og publisert like mange saker som før på tb.no.

Hackerne som har tatt seg inn i Amedias, og Tønsbergs Blads, produksjonssystemer har fremmet trusler. Det er et såkalt løsepenger-virusangrep. Fremmede har tatt seg inn på deler av våre servere, kryptert dataene våre og lagt igjen et visittkort som typisk leder videre til et krav om løsepenger. Slik forklarer data- og teknologidirektør Pål Nedregotten det som har skjedd.

Amedia kommer ikke til å betale løsepenger, saken er oversendt politiet. Nå er Økokrim koblet inn i saken.

Vi har vært veldig opptatt av å nå deg som abonnement med informasjon om hvorfor avisen ikke har kommet i postkassen, gjennom SMS, e-post og meldinger i e-avis-appen. Nå gleder vi oss over å være tilbake med nyheter på papir, og takker for tålmodigheten og forståelsen.

God lesning! Takk for nok et avis-år sammen.

Vi ønsker alle et godt nytt år.

Kommentarer til denne saken