Krise! Hva er planen? 

Av

Jeg sitter igjen med opplevelsen av at det er krise, men ingen plan.

DEL

Meninger«Kommunedirektør setter kriseledelse». Dette er overskriften på artikkel publisert på Holmestrand kommunes hjemmeside 12. mars. Flere av landets kommuner har publisert tilsvarende nyhet.

Artikkelen innledes med «Kommunedirektør Hans Erik Utne setter kriseledelse i henhold til beredskapsplanen.»

Jeg vil berømme kommunedirektøren for denne måten å kommunisere på. I den pågående pandemien har jeg ikke sett ledere henvise til beredskapsplanene sine. Stat, kommuner og bedrifter har utvilsomt sett at deres respektive planer ikke har vært dekkende og har måttet videreutvikle dem. I kommunikasjonen fremstår det derimot som om planene aldri fantes og har blitt laget underveis.

Fokuset på og kravene til samfunnssikkerhet og beredskap er stort i dagens samfunn, og det lenge før koronakrisen rammet oss. Kommunen er lovpålagt å ha beredskapsplaner, en plan som beskriver hva som skal gjøres i en krisesituasjon. Det er bl.a. krav til plan for kommunens kriseledelse, plan for befolkningsvarsling og plan for krisekommunikasjon med befolkningen.

For meg som innbygger og mottaker av informasjon, status og instrukser fra kommunen min, jobben min og regjeringen min ville jeg blitt best betrygget av å bli fortalt at dette har vi en plan for og vi justerer den underveis. Slik det kommuniseres nå, sitter jeg igjen med opplevelsen av det aldri fantes noen plan.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags