Populær juleforestilling er tilbake i kulturhusene

OVERTATT:  Tidligere har Anne Helgesen gitt liv til dukkene, men i fjor overtok den yngre skuespilleren Madeleine Barosen Herholdt stafettpinnen.

OVERTATT: Tidligere har Anne Helgesen gitt liv til dukkene, men i fjor overtok den yngre skuespilleren Madeleine Barosen Herholdt stafettpinnen. Foto:

Forestillingen «Noen daler ned i skjul» har blitt en klassiker etter 18 år med forestillinger. I år er intet unntak, men det er et nytt fjes på scenen.

DEL

– Endelig er den nydelige juleforestillingen Noen daler ned i skjul tilbake i biblioteket! Nå både i Tønsberg og Færder bibliotek og på Tjøme bibliotek samme dag, sier Aslak Larsen, leder av arrangementsavdelingen på biblioteket.

Juleforestillingen er blitt en klassiker på Katta Figurteaters repertoar. Den spilles på 18. året. «Noen daler ned i skjul» handler om bjørnen Obstfelder som ønsker seg englevinger til jul, og om hans beste venn, tanta til Beate som har gått seg vill blant alle julegledene. Sammen med publikum reiser de til Betlehem. Julepakkene forvandles til hus i den lille byen, og de finner stallen med Maria og Josef. Maria føder et bittelite Jesusbarn og englene synger om fred på jord. Obstfelder får sine etterlengtede englevinger i julegave og flyr så høyt at han og tanta til Beate finner veien hjem igjen.

For faste publikummere vil man kunne oppdage en liten forandring i den rutinerte forestillingen. Tidligere har Anne Helgesen gitt liv til dukkene, men i fjor overtok yngre skuespilleren Madeleine Barosen Herholdt stafettpinnen. Forestillingen spilles kl. 12 i Tønsberg og kl. 15.30 på biblioteket på Tjøme.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags